Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Portugal – Hrvatska 2:1

Tijesna pobjeda Portugala na startu Lige nacija, Petar Sučić debitirao za reprezentaciju

Autor fotografije: Joao Rico/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija tijesnim je porazom u Lisabonu otvorila novo izdanje Lige nacija. Portugalci su slavili s 2:1 u dvoboju kojeg ćemo, između ostalog, pamtiti i po premijernom nastupu Dinamova vezista Petra Sučića.

U igru je ušao u 77. minuti umjesto kapetana Luke Modrića i na terenu se tako priključio bratiću Luki Sučiću koji je ušao nepunih 10 minuta ranije. Dinamova desetka Martin Baturina zaigrao je od početka, a u 61. minuti zamijenio ga je još jedan debitant, Igor Matanović, što je značilo da su vatreni prešli na igru s dvojicom napadača. Bruno Petković i Marko Pjaca nisu ulazili u igru. U drugom dvoboju iste skupine Poljska je pobijedila Škotsku u Glasgowu s 3:2. Vatreni će u nedjelju u 2. kolu dočekati Poljsku u Osijeku.

Mrežu Hrvatske načeo je Diogo Dalot već u 6. minuti kad se vješto ubacio pred vrata pa s pet metara zavukao loptu u gol. Ubrzo je potom na drugoj strani pokušao Modrić, ali lopta je prohujala uza samu vratnicu. Rafael Leao u 22. je minuti petom proigrao Cristiana Ronalda koji je potegnuo s desetak metara, a Dominik Livaković nogom spriječio pogodak. I njegov kolega na portugalskim vratima, Diogo Costa, s velikim je naporom u 31. minuti bekendirao loptu nakon silovita udarca Andreja Kramarića.

Tri minute kasnije Portugalci su ipak povisili vodstvo. Nuno Mendes s lijeva je zavrnuo u peterac, a Cristiano Ronaldo iz same blizine zatresao mrežu.

Četiri minute prije kraja prvog dijela vatreni su smanjili na 2:1. Modrić je proigrao Kramarića na desnoj strani, on vješto povukao napad, oštro zavrnuo na drugu vratnicu gdje je loptu u padu uspio dohvatiti Borna Sosa i ubaciti u peterac, a ondje ju je Dalot skrenuo u svoj gol. Prije odlaska na odmor Portugalci su kreirali veliku priliku, Pedro Neto uzdrmao je gredu.

Livaković je u 62. minuti bekendirao novi opasan Ronaldov pokušaj, a ubrzo potom zaustavio i udarac Brune Fernandesa. U obećavajućoj je situaciji ubrzo potom na drugoj strani bio i Mario Pašalić, ali domaći su mu u zadnji trenutak uspjeli izbiti loptu iz nogu. Debitant Matanović u tri je navrata pokušao udarcima glavom, a sjajnu je priliku u 90. minuti kreirao Luka Sučić, ubacio je s desna na drugu vratnicu, a Kramarić iskosa u punom naletu poslao u vanjski dio mreže.

 

Lisabon, 5. rujna 2024.

Liga nacija, liga A, skupina 1

Portugal – Hrvatska 2:1

Estadio da Luz

Portugal: Diogo Costa – Dalot, Ruben Dias, Inacio (od 77. Antonio Silva), Mendes – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha (90. Gonçalves) – Neto (46. N. Semedo), Cristiano Ronaldo (87. Diogo Jota), Leao (46. Joao Neves)

Izbornik: Roberto Martinez

Hrvatska: Livaković – Šutalo, Pongračić (46. Ćaleta-Car), Gvardiol – Jakić (77. Perišić), Kovačić, Modrić (77. P. Sučić), Sosa – Pašalić (68. L. Sučić), Baturina (61. Matanović) – Kramarić

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Umut Meler (Turska)

Strijelci: 1:0 Dalot (6.), 2:0 Cristiano Ronaldo (34.), 2:1 Dalot (42. - autogol)

Kopirano!