Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Bjelica: Dobro smo trenirali i pripremili se, vjerujem da ćemo iz Pule donijeti tri boda

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

- Jučer nam se pridružio i zadnji igrač koji je bio na reprezentativnoj dužnosti – Mbuku, koji je stigao na prijepodnevni trening. Uglavnom su se svi vratili zdravi, tako da imamo gotovo cijelu momčad na raspolaganju. Nemamo samo Nevistića koji i dalje muku muči s ozljedom lista, Maura Perkovića koji se ozlijedio u prijateljskom susretu s Poletom, dok Bruno Petković ide na put, ali nismo sigurni u njegov nastup. Ostali igrači su dobro trenirali tijekom reprezentativne pauze, vjerujem da ćemo spremni dočekati utakmicu u Puli i vratiti se u Zagreb s tri boda, rezimirao je stanje u momčadi trener Dinama Nenad Bjelica na početku najave subotnjeg dvoboja 10. kola SuperSport HNL-a protiv Istre 1961. 

Novinari su ga odmah zamolili da prokomentira reprezentativni nastup sjajnog Dinamovog dvojca Martina Baturine i Petra Sučića.

- Mislim da je reprezentacija generalno odigrala dvije jako dobre utakmice i ovim putem joj čestitam na četiri osvojena boda. Naravno, jako smo sretni što su naši igrači dali veliki obol tim uspjesima i pokazali da i u HNL-u ima dobrih igrača koji mogu pomoći reprezentaciji. Martin i Petar ne da su pomogli, nego su bili možda i najznačajniji igrači u ovoj drugoj utakmici u Poljskoj. To kako se njih dvojica razvijaju je doista na ponos svima nama u Dinamu i svima koji su prije mene trenirali prvu momčad Dinama. Naravno, vrlo su mladi i znaju da moraju nastaviti s radom i dokazivanjem iz dana u dan, a onda nema sumnje da će se takvi uspjesi ponavljati i u budućnosti.

Uvijek naglašavate da idete iz utakmice u utakmicu, korak po korak, ali svi znamo što vas čeka idućeg tjedna?

- Mi doista razmišljamo samo o Istri, to nam je jedini fokus u ovom trenutku, a o onome što dolazi nakon toga ćemo razmišljati nakon što završi ta utakmica. Cijeli tjedan je maksimalan fokus bio samo na Istri i isključivo za nju smo se pripremali. Imamo dovoljno vremena pripremiti se za utakmice koje dolaze nakon.

Riječ, dvije o Istri 1961?

- Gledao sam ih protiv Hajduka, jer sam u tim trenucima bio bez posla, a živim u Istri, pa sam iskoristio priliku da pogledam taj dvoboj. Radi se o dobroj momčadi koja je kvalitetno predvođena s klupe. Dosta su agresivni i igraju atipično u odnosu na druge momčadi u našoj ligi i teško ih je poraziti. Moramo biti na svom maksimumu ako želimo osvojiti tri boda, no vjerujem da ćemo to ostvariti. Istra ima puno dobrih mladih igrača i kvalitetnih stranaca, sve u svemu, jedna je to momčad s glavom i repom i mora se shvatiti ozbiljno.

Kako ste zadovoljni treninzima koji su iza vas u ovoj reprezentativnoj pauzi?

- Zadovoljan sam, u prvom tjednu smo pokušali malo regenerirati momčad, bili smo na mini pripremama u Svetom Martinu na Muri i ovom prigodom se želim zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu i svemu što smo ondje doživjeli u ta tri dana. Po povratku smo doista dobro trenirali u Zagrebu u tjednu koji je iza nas, iako moramo priznati da nam ova kiša malo remeti treninge zbog terena. Ipak, uspjeli smo se adaptirati i vjerujem da smo pripremili momčad za ono što dolazi.

Kako vam na treninzima izgledaju povratnici u momčad – Luka Stojković i Dino Perić? Mauro Perković se vratio, pa se nažalost ponovno ozlijedio?

- Vjerujemo da će Perković za tjedan dana ponovno biti u trenažnom procesu, a što se tiče Perića, on je odradio sve treninge u Svetom Martinu na Muri, kao i ovaj tjedan. Izgleda dosta dobro i najbitnije je da su problemi koje je imao s koljenom i člankom sada iza njega. Zadnjih dana je imao malo problema s leđima, ali i to je prošlo – njemu sad treba treninga u kontinuitetu i možda koja kontrolna utakmica i bit će sve u redu. Stojković je jako dobro, u Svetom Martinu na Muri je solidno trenirao, dali smo mu jedno poluvrijeme, a ovaj tjedan je u stopostotnom trenažnom procesu i nema nikakvih razloga da ne bude u konkurenciji za prvu momčad, zaključio je trener Bjelica.  

Kopirano!