Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Bjelica i Ademi: Ako u svim segmentima igre odradimo svoj maksimum, vjerujemo u uspjeh

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Svoj je zadnji maksimirski mandat ovjenčao s pet osvojenih bodova u grupnoj fazi Lige prvaka, a nova iskušenja čekaju ga ovog tjedna, pet godina nakon zadnje europske jeseni s plavima. Novi Dinamov strateg Nenad Bjelica u srijedu će u 21 sat povesti maksimirsku momčad u dvoboj 2. kola Lige prvaka i dočekati razigrani Monaco koji je na startu natjecanja svladao Barcelonu s 2:1 i koji nakon šest kola dijeli vrh ljestvice francuske lige s pet pobjeda i jednim remijem, dakle istovjetnim bodovnim učinkom kao i PSG.

Pred novinare je istupio i maksimirski kapetan Arijan Ademi koji se trenutačno zaustavio na 105 europskih nastupa čime, dakako, suvereno drži vrh povijesne ljestvice igrača s najviše odigranih utakmica za Dinamo u Uefinim nadmetanjima. Na drugom su mjestu Bruno Petković i Sammir, svaki sa 76 utakmica...

– Radujemo se novom dvoboju Lige prvaka u Zagrebu, spremni smo, uglavnom su svi igrači na raspolaganju – naglasio je trener Bjelica.

– Izostat će ozlijeđeni Luka Stojković i Samy Mmaee, još uvijek je neizvjesno stanje s Kevinom Theophileom, nakon treninga ćemo vidjeti hoćemo li računati na njega za ovu utakmicu. Svi ostali su spremni i orni. Naravno, prvenstvena pobjeda protiv Lokomotive vratila nam je samopouzdanje i dobro raspoloženje. u međuvremenu smo regenerirali momčad i spremni dočekujemo utakmicu. Protiv Lokomotive smo odigrali dobro ne samo rezultatski nego i energetski, na terenu smo primijenili sve ono o čemu smo pričali dan prije i na sam dan utakmice, momčad je radila sve ono što smo i zahtijevali. Naravno da je pritom poraslo samopouzdanje i kod trenera i kod igrača, samo se nadam da ćemo to pokazati i u srijedu na terenu.

Novinari su zamolili da trener Bjelica usporedi sadašnji Dinamov sastav s onim kojeg je vodio u Ligi prvaka prije pet godina kad su, primjerice, nadigrali Atalantu s 4:0.

– Mislim da Dinamo ima velik, širok, kvalitetan kadar. U trenutku kad smo pobijedili Atalantu bio sam u Dinamu već cijelu sezonu, a sad sam ovdje nekoliko dana. Teško je procijeniti sve igrače, ali kad izvana gledate roster, vidljivo je da je vrlo kvalitetan. Svakom bi treneru bilo zadovoljstvo raditi s ovakvim kadrom i igračima. Osim toga, Atalanta i Monaco posve su različite momčadi koje pritom i igraju na posve različit način pa ne znam možemo li sad primijeniti isto što i tada.

O samom stilu igre Monaca i načinu kojim mu se suprotstaviti, trener Bjelica je provukao:

– Morat ćemo biti vrlo gusti, oni igraju sustavom 4-2-2-2, s dvojicom napadača, a kad je tu Takumi Minamino onda igra povučenu špicu, ali jak je i puno napada prostor. Isto to izgleda u sustavu s 4-2-2-2 s uskim krilima i visoko dignutim bekovima. Imaju jako dobru tranziciju, vrlo su brzi igrači, u obrani fizički moćni, spoj su mladosti i iskustva. Suprotstavit ćemo se momčadi koja trenutačno u prvenstvu dijeli prvo mjesto s PSG-om i to sve govori o njenoj kvaliteti. Od svojih igrača samo očekujem da pruže svoj maksimum. A ako u svim segmentima igre odradimo svoj maksimum, vjerujem u uspjeh.

Momčad Monaca predvodit će Bjeličin kolega Adi Hütter s kojim se svojedobno 11 puta sučelio u utakmicama austrijske lige.

– Naš je trenerski put vrlo sličan, i on je krenuo iz 2. austrijske lige. Poslije je radio u Altachu i Grödigu, ja sam u tom razdoblju promijenio nekoliko klubova – Kärnten, Lustenau, Wolfsberg, Austriju Beč... U tom razdoblju smo se znali suprotstaviti u prvenstvu, kasnije više ne. Otkad je došao u sustav Salzburga promijenio je način igre i potom ga primjenjivao u svim svojim momčadima pa tako i u Monacu. Studiozan je u pripremi, njegove momčadi jako su dobro organizirane. Naravno, to je još bolje kad imate više talenta i snage u momčadi. Nije imao lagan put, dokazao se gdje god je bio, u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, sad i u Francuskoj.

Na upit bi li Bjelica bio zadovoljan s bodom, odrješito je uzvratio:

– Znate moj odgovor, zašto me onda to pitate, ha ha ha... Ma, nikad nismo zadovoljni s bodom, uvijek igramo na pobjedu, bez obzira na to tko bio suparnik. Vidjet ćemo u kojem će smjeru ići utakmica, hoće li nas na kraju zadovoljiti bod. Ali uvijek očekujemo pobjedu.

Kako trener Bjelica vidi novi format Lige prvaka?

– Tako je, kako je, moramo to prihvatiti. Za nas koji sudjelujemo u toj Ligi prvaka to je velik i lijep izazov, to su dvije utakmice više nego u prethodnom formatu. Svaka je utakmica posebna. Čuti himnu Lige prvaka jako je lijep osjećaj za trenera i igrače. A sad, koliko će dugo trajati taj sustav stvarno ne znamo. Prihvaćamo to kako je i radujemo se svakoj utakmici – zaključio je trener Bjelica.

Slično razmišlja i maksimirski kapetan Arijan Ademi. Na upit je li visok poraz u Münchenu na startu Lige prvaka poljuljao samopouzdanje ili je ipak probudio inat, kratko je odgovorio:

– Sigurno je probudio inat, želimo pokazati da je to bila loša večer.

Ove sezone Ademi još nije povezao dvije uzastopne utakmice u početnoj postavi. Kako je u prošloj utakmici protiv Lokomotive bio u prvih 11, sad će ipak spojiti dva uzastopna starta.

– A je li? A tko kaže da ću početi – s osmijehom je provukao Ademi sjedeći pored trenera Bjelice.

– U dobrom sam stanju, nadam da ću biti se sve bolji. Ozljeda zadnje lože malo me poremetila, ali hvatam korak – naglasio je maksimirski kapetan, a trener Bjelica dobacio:

– Nije u dobrom stanju, u odličnom je!

Kopirano!