Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Bjelica i Ristovski: Moramo biti na visokoj energetskoj razini i imat ćemo šansu za pobjedu

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Ambiciozno, na krilima vjere u vlastite mogućnosti uz dodatni podsjetnik na sjajnu izvedbu protiv Monaca... U takvom će ozračju Dinamovi nogometaši dočekati srijedu gdje će u 21 sat gostovati kod Salzburga u ogledu 3. kola Lige prvaka. Plavi su u nedavnom maksimirskom dvoboju protiv Monaca vodili s 2:0 i pokazali visoku kvalitetu neovisno o tome što su gosti u samoj završnici ipak dohvatili bod. Ovom će prilikom Dinamovu u momčad s klupe formalno voditi Danijel Jumić, asistent glavnoga trenera Nenada Bjelice, koji će pauzirati zbog isključenja u ogledu protiv Monaca.

– U ova zadnja tri dana nakon prvenstvenog remija u gostima protiv Istre pokušali smo momčad osvježiti i pripremiti za ovu utakmicu. Svi smo ovdje, a tko će nastupiti, tek ćemo vidjeti. Ozlijeđeni Ivan Nevistić, Bruno Petković i Martin Baturina većinom će biti na dispoziciji, ali kažem, neposredno prije utakmice odlučit ćemo tko će od njih u kojem trenutku pomoći momčadi. Dobra je atmosfera, dečki su motivirani i, kažem, vjerujem da smo ih uspjeli osvježiti i da ćemo to u srijedu pokazati na terenu – istaknuo je trener Bjelica.

Salzburg je iznimno mlada momčad, koliko je to možda prednost na Dinamovoj strani?

– Vidjet ćemo na terenu, možemo mi sad reći da jest ili nije prednost pa na terenu bude posve nešto drugo. Definitivno je Salzburg kvalitetna momčad koja ima veliku vrijednost, igrači su skupljeni sa svih strana svijeta, njegova skautska služba poznata je kao vrlo kvalitetna, igrače adaptiraju na svoj sustav. Salzburg je uvijek imao mladu momčad, ali tu su uglavnom bila i dvojica, trojica iskusnijih koji su te mlade vodili. Sad to nije slučaj. Ovog ljeta bilo je puno promjena u njihovoj momčadi, novi je trener, novi sustav i sigurno im svima treba malo vremena za adaptaciju.

Mediji ističu da su Salzburgovi rezultati u zadnje vrijeme možda ispod očekivanja javnosti. Može li to biti zamka za Dinamo?

– Mi vjerujemo da u svakoj utakmici možemo nešto napraviti. Došao nam je Monaco koji je imao sjajan niz pa smo vjerovali da možemo pobijediti i bili smo blizu pobjedi. Tako će biti i u srijedu i u sljedećim utakmicama, nema nepobjedivog suparnika. U svakoj utakmici možete osvojiti tri boda, vjerujem da ćemo u srijedu imati svoju šansu za to. Naravno, trebat ćemo naporno raditi,  svih 11 igrača kao i oni koji će ući s klupe morat će biti na visokoj energetskoj razini, puno više nego u Puli, i tada šanse postoje neovisno o formi Salzburga ili bilo kojeg drugog suparnika. I Monaco je bio u sjajnoj formi pa smo se uspjeli nametnuti, uspjeli voditi s 2:0, imali smo i šanse za povećanje vodstva, ali na kraju, nažalost, nismo uspjeli pobijediti.

Momčad će s klupe formalno voditi Bjeličin asistent Danijel Jumić.

– Ima on već iskustva s tim dok smo bili u Njemačkoj, ondje me triput mijenjao ove godine. Ma, mi samo trebamo pokazati vjeru u svoje igrače. I pokazali smo je, tko god istrči sigurno će dati svoj maksimum. Tri dana radim na ovoj utakmici, igrači točno znaju kako razmišljam, a to što tih 90 minuta neću biti uz njih na klupi, neće biti nikakav problem.

Kakvo je konkretno stanje s Petkovićem i Nevistićem?

– S Nevistićem je bolja situacija nego s Petkovićem. Postoji šansa da Nevistić nastupi. Što se tiče Petkovića, teško je vjerovati da će startati, možda ćemo ga koristiti u nekom trenutku u utakmici. Ali iskreno, volio bih da ga ne moramo koristiti jer imamo jako puno utakmica do kraja jeseni, trebat ćemo Petkovića, a nije u optimalnom stanju. Vidjet ćemo u kojoj ćemo ga mjeri koristiti.

Novinare je zanimalo bi li trener Bjelica bio zadovoljan s bodom.

– Ne!

Salzburgov je trener u najavi utakmice posebno istaknuo Petkovića i Baturinu.

– Dobro, nije on rekao ništa što svi svjetski skauti i klubovi ne vide. Baturina i pokazuje da je veliki talent. Još je mlad, mora još puno raditi na sebi, dokazivati se iz utakmice u utakmicu. Sretni smo da ga imamo, ali sretni smo što imamo i druge naše igrače. Evo, ako ne bude igrao Petković, tu je Sandro Kulenović, drugi najbolji hrvatski strijelac, vjerujem da će se baš dobro “potući” sa suparničkim braničima.

Koliko je nedavna utakmica Lige prvaka između Salzburga i Bresta poslužila kao uzorak za pripremu? Francuzi su u Salzburgu pobijedili s 4:0.

– Ne samo ta utakmica, mi smo pogledali zadnjih šest, sedam dvoboja Salzburga, gledali ga i uživo. Imamo sve informacije o njima, znamo njihove kvalitete, gdje se trebamo čuvati, na što pripaziti... Konkretno, konačan rezultat protiv Bresta je duda varalica, ta utakmica nije bila za 0:4, mogla je potpuno drukčije završiti. Salzburg je bio vrlo konkurentan, imao jako dobre šanse kod 0:0 i 0:1, ali nije bio efikasan. Neće nas to zavarati, znamo snagu Salzburga – zaključio je trener Bjelica.

Slično razmišlja i iskusni maksimirski branič, ujedno i jedan od dokapetana, Stefan Ristovski.

– Sigurno nas čeka teška utakmica, u ovom natjecanju nema lakog suparnika. Igramo protiv mlade momčadi, možda i najmlađe u ovom natjecanju. Čeka nas fizički zahtjevna utakmica, moramo biti spremni, ali to je suparnik kojeg možemo pobijediti i nadam se da ćemo u tome i uspjeti.

Je li Salzburgova mladost možda Dinamova prednost?

– Nije. Na terenu te nitko ne pita koliko imaš godina, gleda se krajnji rezultat. Kažem, bit će fizički jako zahtjevna utakmica. Ponavljam, nemamo nikakvu prednost, trebamo izaći s pravim snagama i pokazati po što smo došli.

Na tribinama očekujemo i mnoštvo Dinamovih navijača, ne samo iz Hrvatske već i brojnu podršku naših kibica iz Austrije.

– Svi će nam oni sigurno biti motiv više, navijači su uvijek bili uz nas, vjerujem da će nas do kraja bodriti i biti naš 12. igrač. Na nama je pokazati da vrijedimo – dodao je Ristovski.

Kopirano!