Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Bjelica: Ovo je velik dan za nas, perfektna utakmica, jedna od najljepših u mojoj karijeri

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Prije svega čestitke svima, i igračima i svim ljudima koji vole Dinamo, našim navijačima koji su nas bodrili i koji su izdominirali u utakmici jednako kao i dečki na terenu, istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica nakon velike pobjede u gostima protiv Salzburga s 2:0 u 3. kolu Lige prvaka.

– Ovo je velik dan za nas, ali svjesni smo da moramo nastaviti raditi, da je još puno posla pred nama. Igrači su sve zahtjeve ispunili na najbolji mogući način, ne znam koga bih izdvojio jer su svi bili perfektni i ovo nam daje veliko samopouzdanje za sve što dolazi.

Ovo je ujedno i prva pobjeda trenera Bjelice u njegovim dvobojima protiv Salzburga, a i prva Dinamova u gostima u grupnoj fazi Lige prvaka još od jeseni 1998. godine i slavlja protiv Ajaxa u Amsterdamu.

– Najvažnije je da je Dinamo pobijedio, da smo nakon 26 godina slavili u gostima, drago mi je da sam srušio tu ružnu statistiku. A možda je i nisam srušio jer je Danijel Jumić vodio utakmicu s klupe. I njemu isto upućujem velike čestitke na vođenju utakmice kao i svim asistentima koji su posao odradili maksimalno kvalitetno. Ne znam kako ćete mi računati ovu utakmicu, ja si je računam kao moju. Tako računam svaku u kojoj sam primoran biti na tribini... Sretan sam prvenstveno zbog pobjede Dinama, a onda i zbog te statistike. Kažem, drago mi je da je srušena i ona moja ružna statistika u utakmicama protiv Salzburga. Kao trener u austrijskoj ligi dobivao sam “fine” porcije ovdje u Salzburgu, jednom 5:1, jednom 4:0... Nisu to baš bila lijepa sjećanja za mene. A evo, sad je došla jedna od ljepših utakmica u mojoj karijeri, jedna od najvažnijih pobjeda.

Kako je bilo promatrati utakmicu iz lože umjesto s klupe?

– A dobro, imam iskustva, ha ha ha... U prvom poluvremenu još sam uspio sjediti, ali u drugom više nisam izdržao. Digao sam se, bio je tamo prostor gdje sam mogao kao profesor Baltazar hodati lijevo-desno i na neki način svoju nervozu “kompenzirati”.

Dinamo je postigao dva doista lijepa gola za pobjedu u Salzburgu.

– Mislim da nam je u prvom poluvremenu nedostajalo malo uvjerenja, nedostajalo je igrača u suparničkom šesnaestercu, možda je Martin Baturina previše bio u prilazu pa nismo imali bezecirane pozicije u njihovom kaznenom prostoru kad bismo došli do centaršuta, uglavnom je tu bio sam Sandro Kulenović i možda u ponekoj situaciji Arijan Ademi. To je bilo premalo da bismo zabili. Ali u drugom poluvremenu je to bolje izgledalo, napunili smo suparnički kazneni prostor s više igrača, iz takve jedne situacije zabili prvi gol, a drugi iz prelijepe kontre. Kod tog drugog gola svi su akteri vrhunski reagirali pa i oni koji nisu dirali loptu jer kretnja Petra Sučića iznimno je važna za taj pogodak. Mi treneri znamo koliko je važno da je napao prostor, otvorio koridor Stefanu Ristovskom koji je vrhunski proigrao Brunu Petkovića, a on ima klasu zabiti na takav način. Mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom cijelo vrijeme, na kraju je bilo par tih Salzburgovih situacija možda više zbog terena nego zbog zasluga suparnika. Sve u svemu, perfektna utakmica.

Uoči utakmice je Bruno Petković bodrio Sandra Kulenovića koji je osvanuo u prvih 11, pružao mu potporu... Što je trener Bjelica rekao Kulenoviću?

– Rekao sam mu da vjerujem u njega maksimalno, Kulenović se sad možda i izjednačio s Petrom Musom kao najbolji hrvatski strijelac u ovoj kalendarskoj godini. On je to zaslužio svojim radom, i to ne samo ove sezone nego već dugo godina i zato imam apsolutno povjerenje u njega. A imam i u Petkovića, ali i u svakog drugog igrača. Mislim da je Kulenović na neki način bio dosta podcijenjen u zadnje vrijeme, a zabijao je jako puno vrijednih golova. Sretan sam zbog njega, zbog cijele momčadi... Idemo dalje.

Kakvo je stanje s Petkovićem?

– Vidjeli ste, minimalno smo riskirali s njim, ali evo.. Uđe 15 minuta i pokaže svoju klasu. Svi znamo što imamo u Bruni, ali moramo ga čuvati zato što je puno izazova pred nama.

Takuya Ogiwara dobio je prednost na mjestu lijevog beka u odnosu na Ronaëla Pierre-Gabriela.

– To je zato što smo na lijevoj strani htjeli igrača koji igra lijevom nogom. Znali smo da ćemo tu imati prostora i da ćemo imati puno situacija gdje će nam trebati dobar centaršut. S Pierre-Gabrielom nemamo centaršut lijevom nogom. S Ogiwarom imamo motoričnost, agresivnost i dobar centaršut, znamo i nekakve njegove slabosti koje se ovaj put nisu primijetile, savršeno je obavio svoj posao, sudjelovao kod prvog gola, centrirao, napravio jako puno dobrih stvari.

Dinamo je u obrani odigrao gotovo savršeno.

– Slažem se, mislim da su to najviše naše zasluge. Salzburg je dobra, mlada, nepredvidiva momčad s puno brzih, talentiranih i skupih pojedinaca koji igraju s puno mašte. Nemojmo zaboraviti da je vrijednost njihova kadra 150 milijuna eura veća nego našeg. Tu ima jako puno kvalitete. Sigurno je da smo našom igrom limitirali njihovu kvalitetu. Cijela je momčad bila fantastična u obrani, a ne samo vratar i trojica u sredini obrambenog reda. Svi su se stavili u službu momčadi, a kad smo takvi imamo šansu protiv svakog suparnika. To smo pokazali protiv Monaca, pokazali smo i ove večeri.

Petković je ovim pogotkom dosegnuo brojku od 28 golova za Dinamo u europskim utakmicama i time se na povijesnoj klupskoj ljestvici izjednačio s dosadašnjim samostalnim rekorderom Mislavom Oršićem .

– Meni je velika čast da sam mogao trenirati Oršića, isto tako mi je drago da je i Petković još uvijek s nama. Oni su u ovih zadnjih šest godina, a došli smo u Dinamo istog ljeta, ispisali povijest kluba, u početku sa mnom, a kasnije i s drugim trenerima. Bili su lideri momčadi zajedno s Arijanom Ademijem, Danijelom Zagorcem, Josipom Mišićem, Stefanom Ristovskim... To su dečki koji su zadnjih nekoliko godina sudionici najljepše Dinamove povijesti, i bliže i dalje. Sretni smo da je Petković uspio dostići Oršića. Radujemo se i sljedećim Bruninim golovima – zaključio je trener Bjelica.

Kopirano!