Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Čačić: Ostalo je isto odstojanje, vjerujem da će sve biti dobro

Vidjeli smo 90 minuta naših nastojanja da iz ove utakmice izvučemo što je moguće više, ali nažalost, odlazimo bez bodova, istaknuo je Dinamov trener Ante Čačić nakon što je Istra 1961 u Puli svladala maksimirsku momčad s 1:0 pogotkom u sučevoj nadoknadi vremena u ranije odgođenom dvoboju 12. kola SuperSport HNL-a.

– Teško je sad na brzinu analizirati, ali vidjeli ste da smo težili željenom rezultatu, imali smo u prvom poluvremenu neke čiste prilike koje nismo iskoristili i Istri čestitam na zasluženoj pobjedi. Domaćin je bio standardan, organiziran, prema naprijed je znao zaprijetiti iako mu nismo dali puno prilika. Nažalost, moram konstatirati nešto što nam se dogodilo i u prošloj utakmici u Šibeniku i sad u Puli: zaista nam je teško igrati po ovakvim podlogama, teško je napraviti suvislu akciju na zgusnutu formaciju, na ovakvim terenima uvijek vas čekaju momčadi koje vrebaju iz kontre i polukontre. Ništa, idemo dalje, ostala je ista meta i isto odstojanje, moramo se pripremiti za utakmicu koja dolazi – dodao je trener Čačić.

Dinamo je i ovaj put imao problema sa sastavom uslijed brojnih izostanaka zbog ozljeda.

– Josip Šutalo nije igrao, Luka Ivanušec ušao je u zadnjih pola sata... U zadnje tri utakmice osvojili smo samo jedan bod... U redu, protiv Osijeka je to trebalo sasvim drukčije završiti, ali nas očito rezultat ne ljubi. Evo, i sad smo iz jedne situacije ostali i bez tog boda.

Dinamov se strateg složio s opaskom novinara da postoji problem realizacije.

– Sad smo imali dobre situacije od čega dvije Luka Menalo, jednu i Dario Špikić... Iako smo dobro izvodili udarce iz kuta, ipak nismo dobili nijednu loptu na glavi, kod prekida nam je nedostajalo malo više odlučnosti, hrabrosti, energičnosti. Na ovakvim terenima prekidi mogu biti jako važni jer teško je s loptom uvijek ušetati u gol. Bili su prisutni i htijenje i angažman, ali izvedba nije bila takva da bi polučila bolji rezultat.

U momčadi je i ovaj put bilo individualnih pogrešaka.

– Malo smo i nervozni kad nas ne ide gol, očekujemo da će ići puno lakše pa dođemo u ovakvu stresnu situaciju i onda, kao za peh, primimo gol na samom kraju. Ali, proći će i to i mislim da će sve na kraju biti dobro.

Koliko ovoj momčadi nedostaje kapetan Arijan Ademi koji je zbog ozljede propustio gostovanje u Puli?

– Sigurno je da je momčad naviknula na njega, naš kapetan je ovdje 13 godina, ne možemo to preko noći premostiti. Ali, moramo se naučiti bez njega – zaključio je trener Čačić.

Svih 90 minuta za plave u utakmici protiv Istre 1961 odigrao je donedavni član spomenutog kluba Mauro Perković, koji je stao pred kamere nakon završetka susreta. Što nam je poručio, pogledajte u videoprilogu.

Kopirano!