Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Čeka nas borba za finale, svjesni smo da moramo odigrati bolje nego u subotu

Autor fotografije: Tomislav Miletiić/PIXSELL

Filmskim rječnikom moglo bi zvučati ovako: "Ton? Ide! Kamera? Ide! Hajduk – Dinamo, drugi put. Akcija!" U srijedu na Poljudu čeka nas druga uzastopna, a ukupno šesta epizoda serijala derbija bijelih i plavih u aktualnoj sezoni. Nakon dvoboja za Superkup i četiri prvenstvena ogleda ovaj je put na rasporedu okršaj i u trećem natjecanju, u Kupu. Ista kulisa, isti suparnici, isto rivalstvo, ali s ponešto drukčijim ulogom... Samo četiri dana nakon što je Dinamo svladao momčad Hajduka s 1:0 u prvenstvenom okršaju na Poljudu, obje će se momčadi ponovno sučeliti na istom travnjaku u borbi za plasman u finale SuperSport Hrvatskog kupa. Polufinalni je okršaj predviđen za srijedu u 19 sati. Statistika pritom nudi zanimljive detalje. Dinamo i Hajduk u 11 sezona su se sučelili u Hrvatskom kupu pri čemu je sedam puta uspješniji bio Dinamo, a u četiri navrata Hajduk. Isto tako, oba su se ova kluba u 10 sezona sučelili i u Kupu bivše Jugoslavije pri čemu je također sedam puta uspješniji bio Dinamo, a triput Hajduk. Zanimljiv je pogled i na njihove recentne dvoboje u Kupu: u zadnjih pet međusobnih utakmica svih pet puta pobijedio je Dinamo uz gol-razliku 14:1.

– Bitno je da smo u subotu uspjeli osvojiti tri boda, i to u možda najvažnijem trenutku. Sigurno je da sad s još više optimizma gledamo na prvenstvo, uhvatili smo priključak, blizu smo, samo trebamo nastaviti tako. Neće biti jednostavno, svatko ima svoju računicu, svi se nečemu nadaju što je i normalno, dok je god matematika u igri moraš u svakoj utakmici igrati na pobjedu. Nije bilo puno vremena za odmor nakon subotnjeg dvoboja, regenerirali smo se, imat ćemo još jedan taktički trening. Čeka nas borba za finale, svjesni smo da moramo odigrati bolju utakmicu nego u subotu, tako ćemo se i postaviti, da odigramo još bolje i sigurnije i da uspijemo proći u finale – istaknuo je maksimirski trener Sergej Jakirović.

U kojim segmentima Dinamo treba biti još bolji?

– Možemo biti još bolji u fazi obrane, u onim detaljima o kojima smo govorili još u prvoj pripremi, moramo preuzimati rotacije Hajduka koji to radi jako dobro s krilima u međuprostoru, pogotovo na njegovoj lijevoj strani. U zadnjoj utakmici ideja im je bila opteretiti Arijana Ademija, ali mogli smo tu još bolje reagirati. Osim toga, možemo igrati još bolje na lopti, biti još sigurniji, u prvih dvadesetak minuta jako smo griješili, a je li to bilo zbog vjetra ili nesporazuma, kako god... U trenutku kad izađemo iz Hajdukova pritiska moramo biti konkretniji prema naprijed, moramo u završnici još više pucati na gol. Imali smo u prvom poluvremenu situacije koje smo mogli završiti udarcem, a to nismo učinili pa nakon toga dođe njihova kontra koju moramo obraniti. I tu se puno umaramo, pogotovo kad nam vjetar puše u prsa i tako se više trošimo.

Prvenstvena je pobjeda ipak vjetar u – leđa.

– Tako je, svi smo nekako tu, blizu, kao što sam i najavio uoči subotnje utakmice, psihološki trenutak je sad na našoj strani jer smo pobijedili, bez obzira na to kako je sve izgledalo. Oni će tražiti iskupljenje u srijedu, a i mi, naravno, želimo proći. Opet očekujem zanimljivu utakmicu. U subotnjem derbiju igralo se otvorenije, vidjelo se da obje momčadi hoće pobijediti, utakmica je otišla na našu stranu, a volio bih, dakako, da tako bude i u srijedu.

Dinamovi navijači ponovno će biti snažan druk cijeloj momčadi.

– Na Poljudu je u subotu bio pun sektor s našim navijačima, čulo ih se jako dobro, puno nam znači osjetiti njihov huk. Hvala im na dolasku, znamo da im nije bilo nimalo jednostavno doći na Veliku subotu, treba se poslije i vratiti doma. Vjerujem da će i u srijedu biti pun naš navijački sektor. Mislim da je stadion rasprodan i da se očekuje jako dobra atmosfera.

Kakvo je stanje s igračkim kadrom?

– Imamo nekoliko rovitih igrača, vidjet ćemo nakon treninga. U Kupu možete imati 20 igrača u zapisniku za razliku od prvenstva gdje ih može biti 23 pa i tu moramo sve dobro izbalansirati.

Na upit novinara osjeti li ipak nešto više mira nakon subotnje pobjede, maksimirski je strateg uzvratio:

– Ja sam i dosad osjećao mir što se tiče kluba, imamo maksimalnu podršku, nisam nijednog trenutka osjetio neko nepovjerenje ili ultimatum. Od samog je početka bila maksimalna podrška, a tako je i sad kod novih ljudi koji su došli, apsolutno svi su uz momčad i stručni stožer, samo gledamo da budemo što bolji.

U subotnjoj je utakmici pravdu dijelio Nijemac Daniel Siebert, dok će u srijedu suditi Talijan Fabio Maresca.

– Imam iskustvo s tim sucem dok sam vodio Zrinjski iz Mostara. Sudio je utakmicu 1. pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i moldavskog Sheriffa. Čovjek je sudio najveće derbije u Italiji, jako je dobar, vjerujem da će biti na visokoj razini – zaključio je trener Jakirović.

Kopirano!