Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Cijelo vrijeme smo vjerovali u sebe, presudio je šampionski gen

Autor fotografije: PIXSELL

Doista su snažne emocije, od prvog sam dana bio uvjeren da ćemo uspjeti, naravno da je to bilo popločeno svakakvim stvarima koje su se događale na putu, ali velika prednost ove momčadi je da smo svi cijelo vrijeme vjerovali u sebe, naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon uvjerljive pobjede, 3:1, protiv Rijeke na Rujevici u uzvratu finala hrvatskog Kupa kojom su plavi, nakon maksimirskih 0:0 u prvom dvoboju, osvojili svoj 17. pokal u ovom natjecanju. Dinamo je time ujedno potpisao i svoju 13. dvostruku krunu u povijesti.

– Nismo se predavali, više je to bila medijska gungula koja se javljala nakon poraza ili utakmica u kojima nismo pobijedili, pa čak i nakon utakmica u kojima bismo slavili s minimalnom razlikom. Ali mi smo cijelo vrijeme imali mir, radili, znali smo da je to maraton, da će se sve rješavati na kraju s obzirom na konkurenciju, na Hajduk i Rijeku koji su igrali jako dobro do određenog razdoblja. Na kraju je presudio šampionski gen, pogotovo sa senatorima koji su iznimno važni u takvim situacijama i koji daju mir mlađim igračima.

Dinamo je uvjerljivo slavio u finalu Kupa, a u prvenstvenoj utrci kolo prije kraja ima dvoznamenkastu bodovnu porednost u odnosu na pratitelje.

– Prije tri tjedna nitko ne bi tako rekao, ali ključna je bila međusobna utakmica protiv Rijeke koja je otišla na našu stranu. Kasnije smo potvrdili naslov pobjedom protiv Osijeka. Nakon toga smo bili prazni u prvom dvoboju finala Kupa. U uzvratu smo imali posve drukčiju energiju što je, uostalom, i normalno nakon onakvog emocionalnog pražnjenja kakvo je prethodilo prvoj finalnoj utakmici. Znao sam da ćemo sad u uzvratu odigrati puno bolje i cijelo vrijeme sam govorio da se rijetko dogodi da Dinamo u dvije utakmice zaredom ne uspije zabiti.  Kad smo zabili prvi gol sve je otišlo na našu stranu.

U cijeloj su sezoni navijači bili uz Dinamo, a završno slavlje predviđeno je za nedjelju kad je u Maksimiru na rasporedu utakmica protiv Rudeša u zadnjem kolu, a potom i slavljenički defile od stadiona do Trga bana Jelačića.

– Navijači su fantastični cijelu sezonu, nisu se predavali, nisu nam dopuštali da potonemo. Jedna od važnijih utakmica u prvenstvu bila je pobjeda protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Kad sam vidio koliko se ljudi raduju rekao sam da moramo pobijediti sve do kraja. Pozivam ih i na nedjeljnu utakmicu i potom na Trg. Jako mi je drago da je ova momčad uspjela jer bila je omalovažavana uoči prvenstva, bilo je bezobraznih napisa, i to na sam dan važnih utakmica. Ali pokazali smo veliko zajedništvo i momčadski duh – zaključio je trener Jakirović.

 

Kopirano!