Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Htjeli smo pobjedu, ali ne treba biti nezahvalan, remi je realan rezultat

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, da smo 30 minuta kontrolirali situaciju, poveli, ali stvarali su nam probleme na naše neforsirane greške, kad bismo odigrali netočan pas, tu bi Rijeka dolazila do daha i tranzicije, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon prvenstvenog remija, 1:1, protiv Rijeke na Rujevici.

– U zadnjih 15 minuta prvog poluvremena ostali smo malo bez energije, to se vidjelo, u nastavak smo ušli s dvjema zamjenama. Petra Sučića mijenjali smo više zbog žutog kartona da ne bi bio pritisak na svaki njegov prekršaj. Tu smo pokušali dobiti energiju. Upozoravali smo da je ključno izdržati prvih 15 minuta drugog dijela, da ne primimo gol. Nažalost, primili smo. Poslije smo se stabilizirali, ali nismo uspjeli kreirati nešto opasno, nismo imali puno prilika, Rijeka se branila i prijetila iz kontri.

Dinamo u ovoj utakmici nije puno mijenjao u prvih 11 u odnosu na nedavne dvoboje, a vidljivo je bilo i svojevrsno emocionalno pražnjenje nakon ulaska u Ligu prvaka.

– Naravno da je bilo emocionalno pražnjenje, sad nam još slijedi dvotjedna stanka zbog reprezentacije tako da je ovo bila dosta nezgodna utakmica. Imali smo problema, pogotovo pozicijski na bočnim stranama, odlučili smo igrati s wing-backovima, nekad je to izgledalo dobro, nekad ne, ali dečki su dali sve do sebe i to je najvažnije. Htjeli smo, naravno, sva tri boda, ali ne treba biti nezahvalan. Čak bih rekao da je podjela bodova realan rezultat.

Dinamo nakon pet ligaških kola ima 13 od mogućih 15 bodova, a sad, dakle, slijedi dvotjedna stanka.

– Mislim da smo savršeno odradili ovaj dio, bilo bi i ljepše da smo ga zaokružili pobjedom, ali kažem – ne treba biti nezahvalan. Ostvarili smo prvi cilj, a to je ulazak u Ligu prvaka, ali ne treba se uljuljati, treba raditi i dalje. Dosta je igrača koji će se priključiti reprezentacijama, ostaje nas samo 13 pa ćemo iskoristiti juniore za kvalitetne treninge. Trebamo se dobro odmoriti, regenerirati i pripremiti se za prvu sljedeću prvenstvenu utakmicu, protiv Hajduka u Zagrebu.

Lijepa je vijest povratak oporavljenog Luke Stojkovića, a ušao je i Stefan Ristovski koji je također bio pod upitnikom.

– Samo je bitno da smo zdravi, zaigrao je Ristovski,  nismo htjeli riskirati s uvođenjem kapetana Arijana Ademija, neka se posve oporavi, bit će nam važan svaki igrač. Stojković se vratio, jako mi je drago, vidi se njegova silna želja, pun je energije, bit će nam od koristi – dodao je trener Jakirović.

Upravo je i povratnik Luka Stojković, uz trenera Jakirovića, dao izjavu nakon utakmice, a pogledati je možete u videozapisu.

 

 

Kopirano!