Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči sezone

Trener Jakirović i kapetan Ademi: Spremni smo i jedva čekamo početak sezone

Autor fotografije: Neva Zganec /PIXSELL

U Maksimiru će u petak odjeknuti „startni pucanj“ za novu prvenstvenu utrku, dvoboj Dinama i Istre 1961 u 21 sat bit će premijerna utakmica u novoj sezoni SuperSport HNL-a. Maksimirski će trener Sergej Jakirović, dakle, povesti momčad u lov na obranu naslova prvaka, krenuti po osmi uzastopni odnosno 19. prvenstveni pokal u 20 sezona. Pritom će kapetan Arijan Ademi zakoračiti u svoju 14. sezonu u Dinamu... Štoviše, zanimljivo je da je Dinamo, nakon pune 22 godine, uspio povezati toliko dugu pauzu između zadnje službene utakmice u prethodnoj i prve u novoj sezoni. Razmak je trajao dva mjeseca i sedam dana, dakle tek devet dana kraće nego u ljeto 2002. godine. Kako god, upravo su trener i kapetan, kao predvodnici plavog stroja, istupili pred novinare uoči novih izazova.

– Nakon nešto više od dva mjeseca stanke dolazi nam nova sezona, imali smo pet tjedana odmora pa pet tjedana priprema, smatram da smo napravili sve što smo planirali. Jedini problem bila nam je odgoda pripremne utakmice protiv Beşiktaşa zbog nevremena, ali što možemo, to je viša sila. Sve ostale utakmice iskoristili smo za to da isprobamo igrače na različitim pozicijama. Odigrali smo dobro s obzirom na akumulirani umor, u dvjema utakmicama protiv Shakhtara podijelili smo minutažu igračima, neki su imali problema s virozom, ali sad smo se kompletirali, svi su na broju, čekamo prvo kolo... Dolazi nam Istra, vidimo da je i ona na pripremama igrala protiv jakih suparnika, očekujem da će pružiti dobar otpor, trener Paolo Tramezzani inzistira na disciplini u fazi obrane s brzim izlascima prema naprijed. Naša koncentracija mora biti usmjerena ka dobrom protoku lopte, da ne žurimo i ne gubimo pozicije, da preveniramo kontre i polukontre. Zadnji tjedan smo došli do svježine, ozbiljan je pristup treninzima, dosta je stvari na kojima inzistiramo, želimo to pretočiti u utakmice koje dolaze – istaknuo je trener Jakirović.

Novinare je zanimalo kakav su dojam ostavili povratnik Marko Pjaca i novopridošli Raul Torrente, Samy Mmaee, hoće li Dinamo potpisati ugovor s Lukasom Kačavendom i ima li novosti s eventualnim dolascima Juana Cordobe i Marca Pašalića...

– Pjaca je imao sjajnu sezonu u Rijeci, dobio je kontinuitet igara, može biti još spremniji iako sam zadovoljan u kakvom je sad stanju. Može biti u još boljoj formi, a to će i dostići. rast će kao i cijela momčad. On nam donosi kvalitetu prema naprijed, pogotovo u individualnom smislu u igri jedan na jedan. Zadnji nam se priključio Mmaee, ali došao je u jako dobrom stanju, ozbiljan je igrač na visokoj razini. Kad ne želiš produljiti ugovor, kao što je bio slučaj kod njega u prethodnom klubu, stave te sa strane. On nam nosi kvalitetu više u zadnjoj liniji. Torrente ima 22  godine, dobar nogometni pedigre, ljevak je, iskoristili smo mogućnost na tržištu i . sad smo u zadnjoj liniji kvalitetno popunjeni. Na treninzima momčad izgleda jako dobro, sve ostalo je stvar taktičkih zamisli. Oko Kačavende mogu reći da će biti naš igrač. A što se tiče medijskih napisa o mogućim dolascima... Samo ću reći da se ponekad samo nasmijem na ono što pročitam. Ne može novinarstvo biti samo copy-paste, ono što je objavljeno na Dinamovim službenim stranicama može se smatrati gotovim. Ovo ostalo su clickbaitovi.

Pjaca je na pripremama uglavnom igrao na mjestu desnoga, a ne lijevog krila. Je li to glavna opcija za sezonu?

– To je jedna od opcija, rotiramo igrače  na treninzima, naravno da sam osobno u razgovorima s  igračima vidio i njihovo mišljenje, a to je jako važno, dakle vidjeti imaju li pozitivan stav prema poziciji koju sam zamislio. Pjace nema problema s tim. Naravno, može se i tu mijenjati amo želimo dovesti novog igrača za mjesto desnog krila, a tu je, dakako, i Dario Špikić kao i Lukas Kačavenda i Luka Stojković koji su također na dispoziciji za tu ulogu.

Tko neće konkurirati za dvoboj protiv Istre?

– Oporavljenici Dino Perić i Luka Stojković koji je od prekjučer u punom treningu. U subotu u 11 sati odigrat ćemo prijateljsku utakmicu protiv Jaruna, igrat će za rekonvalescent kao i oni igrač koji će manje participirati u prvenstvenoj utakmici protiv Istre. Protiv Jaruna će igrati i Perić i Stojković – zaključio je trener Jakirović.

Kapetan Ademi, dakle, ulazi u svoju 14. sezonu u Dinamu.

– Imali smo dobar odmor, a potom dosta jake i kvalitetne pripreme. Sad smo došli do svježine, bolje se osjećamo, svi jedva čekamo da počne sezona. Pauza je bila jako duga, nadam se da ćemo već sad pokazati što smo sve radili na i koliko smo se pripremili.

I Ademiju je ovo specifična situacija jer, koliko god dugo bio u Dinamu, nije imao toliko dugu stanku između dviju sezona.

– Tako je, nisam imao iskustvo s ovako dugim razmakom od utakmice do utakmice, nadam se da će sve biti dobro. Nekad smo malo padali u formi u studenom, nadam se da sad neće biti tako. Bit ćemo spremni za play off i HNL.

U novoj sezoni kompletirat će se trojac koji je u Dinamu igrao i gotovo prije 10 godina – Arijan Ademi, Marko Rog i Marko Pjaca.

– Moram reći da sam doista sretan što opet dijelim svlačionicu s njima, odlični su i kao ljudi i kao igrači, veliki su dinamovci, a i te kako nam mogu pomoći – dodao je Ademi.

Kopirano!