Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović i Kulenović: Opasni su, igraju napadački, ali znamo svoje kvalitete

Iščekivanje i nestrpljenje su pri kraju, Dinamo će u utorak otvoriti svoju europsku sezonu i krenuti u lov na deveti plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Plavi su ovaj put, zahvaljujući svojem visokom koeficijentu na Uefinoj ljestvici i uz poklapanje još nekih rezultata u nacionalnim ligama u Europi, izravno uskočili u play-off što znači da ih samo jedan suparnik dijeli od grupne faze. A to je Qarabağ, prvak Azerbajdžana... Prvi je ogled na rasporedu u utorak u 21 sat u Maksimiru, uzvrat sljedeće srijede u gostima. Ako kojim slučajem i ne uspiju preskočiti ovu prepreku, Dinamovi nogometaši ionako imaju zajamčen plasman u grupnu fazu nadmetanja, ali u Europa ligi.

– Igramo protiv ozbiljne momčadi koja je dugo na okupu, od prošle sezone otišao im je samo vratar. Znamo kako su igrali u Europi prošle sezone, držali su Bayer Leverkusen na konopcima, a nedavno poslali strahovitu poruku zabivši sedam golova u gostima. To je veliko upozorenje i za nas. Imaju jako dobre igrače, uvježbane automatizme jer su dugo zajedno. U momčadi su dobri individualci koji mogu napraviti razliku i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da iskoristimo mane koje smo vidjeli i da uz pomoć navijača dođemo do dobrog rezultata – istaknuo je trener Sergej Jakirović.

Kakvo je stanje u momčadi, hoće li kapetan Arijan Ademi biti spreman nakon ozljede u prvenstvenoj utakmici protiv Šibenika?

– Svi su spremni osim kapetana Ademija koji je još rovit. Napravit ćemo određena testiranja da vidimo hoće li u utorak moći biti u rosteru.

Pred novinare je, uz trenera Jakirovića, istupio i napadač Sandro Kulenović. Znači li to da će krenuti od prve minute, znači li da će Dinamo zaigrati s dvojicom isturenih?

– Znao sam da ćete me to pitati. Kule je tu sa mnom, voli biti u mom društvu, dobri smo si, ha ha ha... Ma, on je najnormalnije u rosteru. Vidjet ćemo, nismo još odlučili koji ćemo sustavom igrati.

Koje u glavne odlike Qarabağa?

– Prema naprijed imaju jako dobre igrače, tu Yassine Benzia, Abdellah Zoubir, Juninho... Julio Romao je njihova verzija Josipa Mišića, diktira igru. Od njih četvorice prijeti najveća opasnost. Imaju jako dobar učinak,. Kako imaju vrline, tako imaju i mane, ali to ne bih sad otkrivao.

Na upit je li ovo njegova najveća utakmica u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, maksimirski je strateg uzvratio:

– Sigurno je najveća, dao bih sve da ostvarimo prolaz jer u klupskom je nogometu Liga prvaka maksimum.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, ovoga je ponedjeljka obznanio popis igrača za skorašnje dvoboje Lige nacija, a poziv su dobla četvorica dinamovaca – Bruno Petković, Marko Pjaca, Martin Baturina i Petar Sučić. Ovo je Sučiću ujedno prvi poziv, ne računamo li, dakako, ranije pretpozive.

– Naravno da je Sučić došao u fokus nakon sjajne sezone, nekako je normalno kad se Marcelo Brozović oprostio da je Petar taj koji će ga po fizičkim kapacitetima pokušati nadomjestiti što, naravno, nije lako. Očekujemo da će Sučić još više rasti, skroman je i karakteran dečko koji je sve napravio svojim radom – zaključio je trener Jakirović.

Slična razmišljanja uoči dvoboja ima i Sandro Kulenović.

– Ozbiljna su i atraktivna momčad, igraju napadački nogomet, respektiramo ih, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Igramo na domaćem terenu, publika će nam dati vjetar u leđa, želimo s prednošću na uzvrat.

I Dinamo na početku ove sezone igra atraktivan, napadači nogomet gdje se posebno ističe upravo Kulenović.

– Drago mi je prije svega da je momčad dobro krenula u sezonu, nakon tri kola smo stopostotni, zabili smo dosta golova... Naravno da sam sretan, na meni je nastaviti davati sve od sebe i koliku god minutažu dobijem, trebam dati svoj doprinos. Bitna je momčad. Otkad je trener došao ovdje uvijek je cilj bio igrati visoki presing, trebalo nam je da se uigramo, želja je pritiskati suparnika iako to, naravno, ne možete svih 90 minuta. Ovaj prvi najbliži cilj koji smo si zacrtali je vratiti Ligu prvaka u Maksimir. Dobro raspoloženje, ali moramo biti na još većoj razini nego u ova tri prvenstvena kola – dodao je Kulenović.

Kopirano!