Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović i Ristovski: Nismo se predavali, tražili smo gol i to nas je dovelo do pobjede

Autor fotografije: Davor Javorović/PIXSELL

Čestitam dečkima na strpljivosti i ustrajnosti do samog kraja utakmice, tražili smo gol cijelo vrijeme, nije bilo nimalo jednostavno po ovako sparnom i teškom vremenu, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon prvenstvene pobjede u gostima protiv Osijeka s 2:1 odlučujućim golom Stefana Ristovskog u petoj minuti sučeve nadoknade vremena.

– Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, odmah smo se nametnuli, imali dva udarca koja su bila jako blizu... I onda je došla akcija koju je Arbër Hoxha možda trebao završiti šutom, a ne dodavati u sredinu. Osijek je tad pokazao da je jako nezgodan u kontri, da ima jako dobre i brze igrače koji te mogu kazniti. Kao što su nas i kaznili... Nismo gubili glavu, već smo nastavili igrati, brzo smo izjednačili. U poluvremenu smo se dogovorili da ćemo još jače stisnuti, jer je Osijek imao utakmicu tri dana ranije. Ali imali smo nešto sporiji protok lopte, domaći su sveli utakmicu na svoj ritam uz malo odugovlačenja kod kontakata. Htjeli su razbiti naš ritam. Ali nismo se predavali, dobro su reagirale i naše izmjene. Osvojili smo na kraju tri boda na gostovanju. Otkad sam u Dinamu, sve tri utakmice ovdje bile su neizvjesne do samog kraja. I u najavi sam rekao da će biti vatreno, čvrsto, agresivno, kad dolazi Dinamo svi se više motiviraju i fokusiraju što je i normalno, svi se žele dokazati, pobijediti...

Je li u ovakvim utakmicama ključna Dinamova širina igračkog kadra?

– Mislim da jest, jako je važno da svi dobro treniraju, oni to tako i rade. Oni mogu po ulasku s klupe dodati gas, dati još veći impuls. Bio je plan ubaciti ofenzivne i vezne igrače. Najviše se istroše vezni i krila. I moramo imati široku klupu i zbog Europe.

Bitnu je ulogu ove večeri odigrao i Dario Špikić, ušao je s klupe i sudjelovao kod pobjedonosnog pogotka.

– Imao je zadnja dva tjedna problema, nije bio u ritmu treninga, zato ga nismo skidali u prvoj utakmici sezone. Mučilo ga je koljeno. On je naš igrač i računamo na njega u rotaciji, neovisno o dolasku Juana Cordobe. Imamo Marka Pjacu i Arbëra Hoxhu za lijevu stranu. Dobro smo popunjeni na krilima – dodao je trener Jakirović.

Nakon utakmice pred naše kamere stao je i junak i strijelac pobjedonosnog pogotka iz sudačke nadoknade Stefan Ristovski. Obje izjave pogledajte u videu.

Kopirano!