Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Imali smo prilike, ali koštala nas je jedna neopreznost

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Bila je ovo teška večer za nas, smatram da smo manje-više kontrolirali cijelu utakmicu, u prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan s protokom lopte, s kretanjima u prostor, a i kad bismo došli oko šesnaesterca mogli smo bolje razigrati, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon poraza protiv Hajduka u prvenstvenoj utakmici u Maksimiru.

– Žurili smo, bili smo brzopleti i nestrpljivi, ne znam jesmo li imali polušansu... U drugom poluvremenu smo odlučili uvesti i drugog napadača i opet uglavnom kontrolirali igru, ali primili smo gol iz neopreznosti, ostavili Marka Livaju samog što mi je nejasno. Bio je naglasak na tome da Livaja bude pod kontrolom pogotovo kad je oko 16 metara. Napravili smo još dvije zamjene i imali prilike, prvo Sandro Kulenović glavom, dvaput Marko Rog sam ispred vratara pa Marko Pjaca ulazak polulijevo... Nažalost, nismo zabili, izgubili smo iz jedne neopreznosti.

Trener Jakirović nije želio javno konkretno analizirati izvedbu pojedinaca u svojoj momčadi.

– Imali smo mi dosta neraspoloženih pojedinaca, to se osjetilo na našoj igri, ali to ćemo interno analizirati. Svaki poraz boli, pogotovo u derbiju. Bez obzira na to koliko ja upozoravao, ali tu je sva ta euforija oko Lige prvaka, samo se priča o utakmici protiv Bayerna... A stvarno sam upozoravao na to da je bitna koncentracija jer prvenstvo je najvažnije. Sve ostalo je bonus. Možda nije ni loše da dobijemo ovakvu pljusku, da se spustimo na zemlju i nastavimo raditi kako prije jer se vidjelo da smo radili dobro.

Je li momčad preoprezno ušla u ovu utakmicu, s puno respekta za suparnika?

– Ne znam je li preoprezno, uglavnom smo kontrolirali utakmicu. Nedostajalo je više fluidnosti, igre bez lopte, kretanja, da napadamo prostor, a ako se Bruno Petković spušta, da zabadamo, trebalo je više intenziteta u igri.

Što biste sad učinili drukčije da možete?

– Lako je sad biti general poslije bitke, morat ću još jednom pogledati utakmicu da dobijem širu sliku, a ovako dok sam još vruć... Nema veze, odlučili smo se za ono što smo mislili da je najbolje plus petorica igrača koji mogu donijeti još energije, gasa...

U dva uzastopna derbija, protiv Rijeke na Rujevici i sad protiv Hajduka, plavi su osvojili jedan bod.

– Naravno da je to premalo. Ove večeri imali smo četiri odlične šanse, pa dvaput smo išli sami pred vratara. Da smo jednu od te dvije zabili vjerujem da bismo do kraja i preokrenuli rezultat. Oni su bili u dobrom bloku, zato i kažem da nam je nedostajalo više energije i kretanja da bismo ih mogli ugroziti – zaključio je trener Jakirović.

Kopirano!