Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Izbacili smo velikog suparnika, drago mi je što smo razveselili navijače

Čestitam dečkima na sjajnoj i velikoj utakmici, držali smo se plana od prve minute, dobro smo igrali, bili puno opasniji nego u Sevilli, pogotovo nakon oduzete lopte, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon pobjedničkog remija protiv Betisa, 1:1, u uzvratu nokaut faze Konferencijske lige, remija koji je plavima, nakon pobjede s 1:0 u prvom ogledu, otvorio vrata osmine finala.

– Mogli smo i povesti u prvom dijelu, ali primili smo gol iz naše greške, Cedric Bakambu je to sjajno realizirao. U poluvremenu smo se dogovorili da budemo još konkretniji u tranziciji, jako mi je drago radi Arbëra Hoxhe i Takura Kaneka što su kreirali akciju za gol, imali smo nekoliko prilika i nakon toga. Preskočili smo velikog suparnika koji je pokazao svoju kvalitetu u smislu brzih pasova, pogotovo na lijevoj strani, ali uspjeli smo sve osujetiti. Još kad je Bakambu izašao bilo nam je lakše.

Kaneko je bio samokritičan nakon utakmice, istaknuo je da nije baš zadovoljan svojom igrom.

– I po tome vidite da mu je radna etika na maksimalnoj razini, nema fige u džepu, dobro zna što se od njega traži i što može dati. To je pohvalno za njega.

Trener Jakirović posebno je pohvalio atmosferu na tribinama.

– Bila je sjajna atmosfera, fantastična, navijači su svaki put na pravoj razini za razliku od nas... Jako mi je drago što smo ih uspjeli razveseliti s ovim prolazom. Hvala im na podršci, vjerujem da će i dalje dolaziti u ovolikom broju, mi dajemo svaki put sve od sebe i navijači to prepoznaju.

U petak je ždrijeb osmine finala.

– Svejedno mi je koga ćemo izvući. Tko god dođe, pripremit ćemo se i potući se za prolaz.

Je li bilo nervoze u svlačionici u poluvremenu zbog olako primljenog gola?

– Nije bilo nervoze jer smo vidjeli da ih možemo ugroziti, samo smo korigirali da Takuro Kaneko i Stefan Ristovski bolje preuzimaju Abdea Ezzalzoulija, da pazimo dubinu kad desni bočni ima loptu pa Assane Diao traži napade iza leđa Maura Perkovića. Ideja je bila da taj dio bolje iskontroliramo.

Je li vam ovo najveći uspjeh u trenerskoj karijeri?

– Jest. Ali, nadam se da će doći još i veći.

Na upit bi li ova utakmica mogla značiti i svojevrsnu prekretnicu i uzlazni dijagram Dinamove igre, trener Jakirović je oprezno provukao:

– Koliko li je samo bilo tih trenutaka, prekretnica... Pa, svaki put mislim da je to prekretnica. Meni je svaka utakmica kao Betis, nema veze kako se zove suparnik, je li u HNL-u, Kupu... U nedjelju nam u prvenstvenoj utakmici protiv Rijeke treba dobra energija.

Vrlo je dobru dionicu protiv Betisa odigrao Maxime Bernauer.

– Je li me to iznenadilo? Ma, nema me što iznenaditi, on je cijelo vrijeme tu, pravi je profesionalac, veseo dečko, jako se brzo prilagodio na Dinamo i okruženje, ne biste vjerovali koliko hrvatskog zna. Inteligentan je igrač, daje nam mirnoću u posjedu, nadošao je, a pomaže mu i Kevin Theophile jer su isto govorno područje. Jako mi je drago zbog njega.

Na upit o eventualnim zamkama nakon ovako napornog rasporeda trener Jakirović je uzvratio:

– Veći nam je bio problem povratak iz Seville u šest ujutro. Odigrate u četvrtak navečer napornu utakmicu, ne spavate cijelu noć i trčite već u nedjelju.

Izvedbu za pljesak pružili su i Martin Baturina i Bruno Petković kao, uostalom, i kompletna plava momčad.

– Baturina ima apsolutnu slobodu u kreaciji, on je bitna karika u smislu prenošenja lopte iz obrane u napad, nekad je to bolje, a nekad slabije. On, Petar Sučić i Mauro Perković su  2003. godište, skloni oscilacijama i treba im pomoći. Uostalom, zašto ga zovem hrvatski dragulj... A, Petković? Kapetanski je vodio momčad, on zna dobro što od njega tražim, on to radi jako dobro. Tehnički je savršen, drago mi je radi njega, mučio se s ozljedama, a i na pripremama ga je koljeno smetalo. Dokazani je igrač koji je jako važan i za hrvatsku reprezentaciju.

Događalo se da bi Dinamova krila pojurila u napad, ali ne bi bilo priključka i vrlo je malo suigrača u tim trenucima bilo u sredini.

– To se događalo kad smo baš bili u niskom bloku, Betis sjajno radi dva na dva po krilima i kad osvojimo loptu ispada da su dvojica gore. U HNL-u želim minimalno četvoricu, petoricu igrača u suparničkom kaznenom prostoru. Svaki put kad napadnemo šesnaesterac jako smo opasni – zaključio je trener Jakirović.

Kopirano!