Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Očekujemo nastavak pobjedničkog niza, priključili smo i sedmoricu juniora

Autor fotografije: Goran Stanzl/PIXSELL

Zadržati svježinu u momčadi uoči uzvrata finala Kupa u srijedu protiv Rijeke na Rujevici, ali istodobno i nastaviti pobjednički niz u prvenstvu i sa stilom zaključiti slavljeničku ligašku sezonu. Na takvoj će platformi i s takvim željama Dinamovi nogometaši i stožer dočekati subotnji dvoboj predzadnjeg, 35. kola SuperSport HNL-a u kojem će ih u Koprivnici u 19:10 sati ugostiti Slaven Belupo. Zagrebačka je momčad još u prošlom kolu, pobjedom protiv Osijeka s 1:0, i matematički osigurala naslov prvaka, a koprivnički ogled smjestio se između dviju finalnih kup utakmica protiv Rijeke. I sam je Dinamov trener Sergej Jakirović, s odmakom od jednog i pol dana, evocirao prvi finalni okršaj odigran u Maksimiru u kojem nije bilo pogodaka.

– Igralo se oprezno s obje strane. Imali smo malo bolji ulazak u utakmicu uz dvije, tri dobre prilike. Poslije smo igrali opreznije iako nije bio takav plan. Ali vidjeli smo da  nije bilo dovoljno energije i svježine nakon emocionalnog pražnjenja iza Osijeka, što je bilo i razumljivo neovisno o tome što smo ubacili petoricu novih igrača u odnosu na prethodni dvoboj. Kad već nismo uspjeli zabiti i pobijediti, bilo je važno ne primiti nekakav gol. Imala je Rijeka jednu dobru šansu. Mislim da će uzvrat na Rujevici biti pravo finale, nema kalkulacija, svi će dati svoj maksimum – naglasio je trener Jakirović.

Dinamo je ovoga proljeća, nakon početnog poraza protiv Lokomotive, povezao 16 prvenstvenih utakmica bez poraza. Štoviše, dvobojem protiv Osijeka nanizao je 10 uzastopnih pobjeda.

– Jako sam zadovoljan, napravili smo fantastičan posao, cijelu sezonu bili smo pod ogromnim pritiskom, zaostajali smo na ljestvici, tek smo u 32. kolu izbili na prvo mjesto, u izravnom dvoboju protiv Rijeke na Rujevici uspjeli pobijediti i sačuvati vrh. Da nam je netko rekao da ćemo dva kola prije kraja biti prvaci, ne bismo vjerovali s obzirom na sve što se događalo, a mogli bismo puno nabrajati. Dečki su napravili sjajan posao i na kraju smo ispunili svoj glavni cilj, osvojili naslov prvaka, a sve ostalo što nas čeka je bonus.

Za početak ih, dakle, čeka Slaven Belupo koji je nedavno uvjerljivo pobijedio Goricu s 4:1, a potom vodio protiv Lokomotive pa u završnici ipak posustao pri čemu su lokosi slavili s 2:1.

– Očekujem da će Slaven Belupo biti motiviran kao, uostalom, i sve momčadi koje igraju protiv nas. Isto tako, očekujem i punu tribinu, puno naših navijača.

Koliko će Dinamov trener rotirati momčad s obzirom na skorašnji uzvrat finala Kupa? Najavio je i dodatni prostor mladim igračima.

– Izvest ćemo dobru momčad, očekujem da nastavimo pobjednički niz u prvenstvu. U dogovoru sa sportskim sektorom priključili smo sedmoricu juniora da malo i oni osjete kako je biti dio prve momčadi. Neki će od njih debitirati u ove dvije preostale prvenstvene utakmice. Pokušat ćemo sve napraviti da ih provučemo kroz te dvije utakmice, neka osjete čari seniorskog nogometa. Čast nam je što se dio naših kadeta priključuje U-17 reprezentaciji koju čeka Europsko prvenstvo, jedino mi je žao što ih nemamo još više u sastavu za taj Euro.

Hoćemo li na terenu u ove preostale dvije prvenstvene utakmice vidjeti oporavljenike Luku Stojkovića i Lukasa Kačavendu?

– Kačavendu još ne. U razgovoru sa Stojkovićem isplanirali smo da odigra 10, 15 minuta protiv Rudeša u zadnjoj utakmici. Dobro se osjeća, ponovno je u trenažnom procesu – izvijestio je trener Jakirović.

Kopirano!