Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Od početka smo bili energični i s dobrim pristupom

Autor fotografije: Igor Kralj/PIXSELL

Čestitam dečkima na jako dobro odigranoj utakmici, već su uvodne minute pokazale da smo energični, da nam je dobar pristup, a to smo i tražili, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon prvenstvene pobjede u gostima protiv Gorice s 2:0.

– Tražili smo brzi gol, uspjeli smo ga zabiti, imali smo nekoliko jako dobrih prilika da utakmicu praktički odlučimo možda još u prvom poluvremenu. Ivan Nevistić sjajno je reagirao kod šanse Gorice kad smo pogriješili u obrani. U drugom dijelu pokušali smo zabiti drugi pogodak, nismo više toliko dolazili pred suparnički gol kao u prvom poluvremenu. Imali smo sjajnu priliku otići na 2:0 tako da i dalje kontroliramo utakmicu, da nam nešto ne zaluta. Ipak, Marko Bulat zabio je drugi gol. Bili smo koncentrirani svih 90 minuta osim kod te jedne njihove šanse

Na klupi Gorice sjedio je Jakirovićev kolega, prijatelj i vjenčani kum, trener Rajko Vidović.

– Čestitao je na pobjedi, drago mi je da je došao na prvoligašku scenu, cijeli život radi da dođe na ovu razinu. I pokazao je kako se bori i za sebe i za svoju momčad.

Dinamo je i ovaj put zaigrao u početnoj postavi s trojicom stopera i dvojicom napadača.

– Lopta je većinom u našem posjedu, linije kretanja malo su drukčije nego u sustavu s četvoricom otraga i jednim isturenim napadačem, ovako smo fluidniji, kombinatorniji. Osim toga, u igri s dvojicom napadača više opterećuješ suparničku zadnju liniju. Doduše, može nastati problem kod izgubljene lopte jer ostaneš visoko.

U zadnje tri utakmice pogotke su zabijali upravo ti drugi napadači – Sandro Kulenović i Fran Brodić.

– Da, dobro funkcioniraju, Bruno Petković ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore, kreativan je igrač i daje ton našem napadu, završni pas. Kompatibilan je s obojicom.

Ovom je prilikom izostao Dario Špikić.

– Osjetio je zatezanje u aduktoru, nadam se da će biti spreman za utakmicu protiv Varaždina u srijedu – zaključio je trener Kulenović.

Kopirano!