Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović, Ristovski i Mišić: Zaslužena pobjeda, ovu momčad krasi zajedništvo

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Dobro smo ušli u utakmicu, kontrolirali zbivanja sve do jedanaesterca dosuđenog u njihovu korist, ali Danijel Zagorac obranio je udarac s bijele točke nakon čega smo u drugom dijelu odigrali puno bolje i zasluženo pobijedili, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon što je njegova momčad svladala Astanu u gostima s 2:0 u ogledu predzadnjeg, 5. kola C skupine Konferencijske lige.

– Znali smo da nemamo nikakvih kalkulacija, ideja je bila da od prve sekunde tražimo pogodak. Još smo u pripremi utakmice naznačili da moramo prevenirati njihove kontre i polukontre, a to nismo dobro radili. Tu smo im dozvolili prostor gdje su oni jako opasni. Zagorac je obranio jedanaesterac, u poluvremenu smo napravili zamjenu, ušao je Petar Sučić, koji je donio više energije, više drugih lopti, dobar pas... Želja nam je bila da se u drugom dijelu bolje pomičemo po širini, da bolje radimo korekciju drugih, dugih lopti, da spriječimo kontre i polukontre, da bolje kontroliramo loptu u posjedu jer smo imali previše neforsiranih pogrešaka i izgubili previše čistih lopti. Mislim da smo to dobro napravili i da su dečki u drugom poluvremenu to bolje radili. Zabili smo u 48. minuti pa je sve bilo lakše pogotovo kad je njihov igrač dobio crveni karton. Imali smo još nekoliko lijepih situacija, ali nedostaje nam malo mirnoće – dodao je trener Jakirović.

Izjave trenera Jakirovića te Josipa Mišića i Stefana Ristovskog nakon utakmice pogledajte OVDJE

Maksimirski je strateg posebno zadovoljan što su svi igrači pružili svoj doprinos.

– Ova momčad ima zajedništvo, vidi se na njima da daju sve od sebe. Stefan Ristovski zbog ozljede je bio jako upitan na poluvremenu, ali rekao je da će stisnuti koliko može pa će kasnije izaći. Dino Perić imao je zadnjih dana problema s virozom, ali stisnuo je zube. Dečki daju sve od sebe. Svi moraju biti spremni, nikad ne znaš kakva te šansa čeka. Sad je, primjerice, i Gabriel Rukavina dobio priliku, bit će za njega još prostora. Dugo nismo pobijedili dvije utakmice zaredom, ovo je pokazatelj da se dižemo, trebamo nastaviti ovako – zaključio je trener Jakirović.

Stefan Ristovski na samom je izmaku prvoga dijela pretrpio oštar prekršaj, ali stisnuo je zube i zaigrao u nastavku.

– Čestitao bih suigračima na ovoj pobjedi, na teškoj utakmici, mislim da smo odigrali čvrsto, karakterno, pogotovo u drugom poluvremenu. Sreća da je u prvom dijelu Zagorac obranio jedanaesterac. Imali su oni tada još nekoliko šansi, bio je to otvoren nogomet, ali u drugom smo poluvremenu bili puno bolji, čvršći, znali smo što želimo, imali smo brz protok lopte i na kraju pobijedili. Moja ozljeda? Srećom, nije bilo ništa ozbiljno. Tu sam do kraja, takav sam... Kad je najteže trebamo svi biti zajedno i izdržati. Idemo dalje, u ponedjeljak nas čeka prvenstvena utakmica u gostima kod Slaven Belupa. Bitno je da hvatamo ritam pobjeda, to je važno nakon onih turbulentnih rezultata – naglasio je Ristovski.

Slično razmišlja i Josip Mišić.

– Bila je ovo teško izborena pobjeda. U prvom je poluvremenu, srećom, Zagorac obranio kazneni udarac. Tko zna, da su tada zabili za vodstvo, vjerojatno bi se oni pritom i povukli pa bi nam bilo dosta teže. U drugom smo dijelu igrali dosta dobro, nismo im praktički dali da dođu do našeg gola i zasluženo smo pobijedili. Ostvarili smo ono po što smo došli, osvojili bitna tri boda. Sad se okrećemo utakmici protiv Slaven Belupa u ponedjeljak. Čeka nas dugo putovanje kući, trebamo se dobro odmoriti jer znamo da je u Koprivnici teško igrati, domaćin uvijek daje svoj maksimum – zaključio je Mišić.

Kopirano!