Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Nakon utakmice

Trener Jakirović: Stvorili smo puno prilika, kontrolirali utakmicu i osvojili važne bodove

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Čestitam dečkima na dobroj utakmici, mislim da smo apsolutno sve kontrolirali od prve sekunde, naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon pobjede protiv Varaždina s 2:1 u ranije odgođenoj utakmici 5. prvenstvenog kola.

– Stvorili smo jako puno prilika. Jedino mi je žao što se ne nagradimo pravim učinkom, da odemo na više golova razlike, stvarno smo imali jako puno dobrih šansi, neke smo promašili, a neke je sjajno obranio vratar Oliver Zelenika. Žao mi je što smo se uveli u nepotrebnu nervozu i neizvjesnost kad smo napravili četiri vezane greške, ali i nakon toga smo imali par situacija riješiti utakmicu. Bitno je da smo osvojili tri boda – dodao je trener Jakirović.

Maksimirski je strateg i ovom prilikom koristio formaciju s trojicom igrača u obrani i dvojicom napadača što djeluje puno bolje i opasnije.

– Da, zato smo i promijenili formaciju. Bili smo neko vrijeme na tom tragu, ali nije lako promijeniti sustav kad su određeni igrači naviknuli na njega. Ipak, nakon Kupa smo se odlučili za to, ima još prostora korigirati se u fazi obrane, najviše u situacijama kad izgubimo loptu. Radimo na tome cijelo vrijeme. Zasad to djeluje stvarno dobro, ali moramo biti bolji u realizaciji.

U takvoj formaciji ja lakše i Bruni Petkoviću koji se više voli izvlačiti pa u takvim situacijama ipak ostaje još jedan napadač.

– Da, to mu više odgovara nego kad je sam, ali on je toliko situacijski inteligentan da i sam pronađe prostor.

Kako ste zadovoljni izvedbom Gabriela Vidovića?

– Odgovara mu ova uloga na lijevoj strani u ovakvoj formaciji. Razgovaramo s igračima, tražimo i povratnu informaciju. Nije mu problem istrčati, ima potpunu slobodu u fazi napada, opasan je, zabio je sjajan gol, imao nekoliko lijepih poteza...

Kopirano!