Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Trener: Moramo biti jako, jako dobri, ali imamo kvalitetu za ono što želimo

Modre u četvrtak od 19:15 po hrvatskom vremenu u Rumunjskoj čeka prva utakmica play-offa Europske lige protiv Petrolula. Večer prije susreta trener Modrih Zoran Mamić i naš bočni igrač Ivo Pinto uoči treninga odradili su konferenciju za medije na kojoj su rekli svoja očekivanja od susreta.

- Čeka nas prvo poluvrijeme zanimljivog i vrlo važnog dvoboja. Dobro poznajemo ekipu Petrolula, kao i, siguran sam, oni nas. Mislim da će ekipa koja bude kompaktnija, koncentriranija i koja bude radila manje pogrešaka proći dalje, a vjerujem da ćemo to biti mi. Imamo kvalitetu, ekipnu i individualnu i vjerujem da ćemo to pokazati – rekao je u uvodu trener Modrih, a onda su domaći novinari krenuli s pitanjima kojih je bilo jako puno. Naime, utakmica između Petrolula i Dinama izazvala je veliko zanimanje, a vidjelo se kako domaćini itekako cijene hrvatskog prvaka.

S druge strane, trener Modrih je imao samo riječi hvale za Petrolul: - Imamo veliki respekt prema Petrolulu, ofenzivni dio i vezni red su im jako dobri i kvalitetni te ćemo morati biti jako, jako dobar; čak i izvan svojih mogućnosti da bi ovdje napravili pravi rezultat – kaže trener te dodaje: - Naravno, ovo je tek prvo poluvrijeme i bilo bi jako čudno da se u prvoj utakmici desi rezultat kojim bi netko osigurao prolaz.

Desni bočni Modrih došao je u Dinamo iz rumunjskog Cluja i dobro poznaje Petrolul: - Lijepo se vratiti u Rumunjsku i sjetiti se lijepih stvari koje sam ovdje doživio – rekao je Ivo na početku pa nastavio: - Nema lakih utakmica u ovoj fazi natjecanja pa će tako i one protiv Petrolula biti teške. Posebno ova prva jer znam da nas ovdje čeka pun stadion i sjajna atmosfera.

- Naš cilj je dobiti utakmicu; to želi svaki sportaš. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome nego i protivnik, trenutak sreće ili nadahnuće, ali mi želimo utakmicu dobiti – rekao je trener Modrih uoči službenog treninga.

Petrolul je do utakmice s Modrima došao preko Plzena kojeg su dobili čak 4:1 u Češkoj, no trener Modrih gledao je njihove još bolje utakmice: - Gledali smo puno utakmica Petrolula, gotovo sve ove sezone, a čak smo ih gledali i na pripremama kada su igrali protiv Maribora. Iskreno, meni su najbolje igrali protiv Flamuntarija gdje su dobili 2:0, ali pokazali da mogu 90 minuta "mljeti" protivnika, da su odlično fizički pripremljeni i da imaju kvalitetu. Kažem, u tom susretu su po meni pokazali najbolji nogomet.

Galerija s treninga

Fotogaleriju s treninga Modrih u Ploiestiju možete pogledati na našoj službenoj Facebook stranici.

Trener naglašava kako je velika razlika između prijateljske utakmice koju su ove dvije momčadi igrale na pripremama i one play-offa Europske lige pa naglašava: - Naš cilj je dobiti utakmicu; to želi svaki sportaš. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome nego i protivnik, trenutak sreće ili nadahnuće, ali mi želimo utakmicu dobiti. Tako ćemo se i postaviti na terenu.

O šansama za prolaz trener je rekao ovo: - Mislim da Dinamo ima velike šanse. Ponavljam, moramo biti dobri, ali mi to možemo. Tko je favorit? To je sve teorija, a na terenu je praksa. Vidjet ćemo sve na terenu – priča trener pa nastavlja o Adrianu Mutuu: - U 35-oj godini igrati na nivou na kojem igra je fantastično. On je vrhunski igrač i sigurno jedan od najvažnijih kotačića ove momčadi; puno toga u igri Petrolula, ali i onoj protivnika ovisi o tome kako će on igrati.

Domaći mediji su imali još puno pitanja za trenera Modrih i Ivu, ali na njihovu žalost bližio se službeni trening koji je, za razliku od onog Petrolula, cijeli bio otvoren za medije.

Kopirano!