Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Mislav Oršić

U Dinamu raste još bolja generacija od moje

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

   Atalanti je zabio i nogom i glavom i dalekometnim udarcem, zabio je tri i u blistavoj izvedbi protiv Rijeke na Rujevici, triput je proparao i mrežu Gorice na njezinu terenu, a kako bi tek bilo da je i sreća barem „koji milimetar“ pomazila plave protiv Shakhtara u Kharkivu kad je prvo pogodio vratnicu, a u završnici vješto proigrao Danija Olma kojem je također vratnica ispriječila na putu u mrežu... Maksimirska jurilica, dribler, paker i strijelac Mislav Oršić odigrao je sjajnu sezonu, ali koliko god to mamilo smiješak na lice, svima su nam misli sada usmjerene ka drugim, životnim temama.

   – Ne smijem biti sebičan i gledati svoje osobne interese u ovakvoj situaciji. Sad mi je jedino bitno da svi skupa izađemo iz ovoga kaosa sa što manjim posljedicama – provukao je Oršić u razgovoru za Sportske novosti.

 – Osjećam se pomalo čudno. Imamo program po kojem radimo, samostalno treniramo i vježbamo u kući. Ostatak vremena provodim s obitelji, ne izlazimo previše van. Baš čudno. Čini se da će ovo biti najdulje razdoblje bez nogometa u mojoj karijeri, ali iz ove kože ne možemo. Stanje je takvo i moramo se prilagoditi kako bi sve to što prije završilo. Moramo biti odgovorni prema sebi, klubu i svima drugima.

  Kako vidi blisku budućnost? Doći će vrijeme kad će se sve vratiti u normalne okvire i kad ćemo se ponovno moći okrenuti nogometu. Koliko bi mu, primjerice, trebalo vremena za povratak u formu nakon toliko duge stanke?

  – U ovom je trenutku teško išta predviđati. Siguran sam da se nitko neće zalijetati i pustiti nas da igramo ili treniramo dok nije vrijeme za to. Uostalom, imamo odgovorne ljude u zemlji, hrvatskom nogometu i Dinamu, oni će pronaći pravo rješenje. Ali, kada jednom krene, onda mi moramo biti spremni. Vjerujem da neće biti problema s formom jer svi smo mi sportaši i znamo paziti na svoje tijelo i tijekom stanke. Volio bih, recimo, da naslov prvaka potvrdimo na travnjaku. Do kraja lipnja ima dovoljno vremena i vjerujem da ćemo završiti prvenstvo tamo gdje smo i počeli – na terenu.

   Oršić je bio među kandidatima za sastav hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu ovoga ljeta. No, Euro je odgođen na godinu dana.

  – Teško mi je uopće razmišljati o tome. Nadao sam se odlasku na EP, ali sada je to u drugom planu. Puno se toga može dogoditi u godinu dana i nema smisla opterećivati se time. Do reprezentacije su me dovele moje igre i golovi, na meni je da nastavim tako čim završi ova situacija. Sve sam u karijeri napravio sam, svojim trudom, odricanjem i talentom. Tako ću i nastaviti.

   Uvjeren je i u Dinamov pozitivan niz, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

  – Dinamo će uvijek biti kandidat za Ligu prvaka. Zato što je postavljen sustav koji te drži na vrhu. Zato što nakon moje generacije u Dinamu dolazi još bolja koja je na korak do plasmana u polufinale juniorske Lige prvaka. Zato što Dinamo dovodi kapetana Arsenala, zvijezdu Rome, reprezentativca Argentine i samo ih priključuje koncentraciji domaćih talenata. Za Dinamovu se budućnost ne trebamo bojati.

  Koliko će svi ovi problemi i globalna kriza utjecati na sami nogomet?

  – Promijenit će se općenito filozofija života, a sukladno tome i nogomet će dobiti drugu dimenziju. A, hoće li se ljudi vratiti nekim korijenima i početi uživati u malim stvarima, u druženju s obitelji, odlascima na utakmice ili nešto slično, ne znam. No, ovo bi svakako mogao biti okidač promjena životnih navika. Da svi skupa malo usporimo i uživamo u trenucima – dodao je Oršić.

Kopirano!