Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

FAVBET logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Novo ime

Vratar Ivan Filipović potpisao ugovor s Dinamom

Dinamo je ovoga tjedna proširio konkurenciju za mjesto među vratnicama – vratarski ešalon u novoj sezoni pojačat će dosadašnji čuvar mreže francuskog drugoligaša Parisa, 29-godišnji Ivan Filipović. Nakon tri pariške godine vraća se u Hrvatsku, potpisao je ugovor s maksimirskim klubom i priključit će se momčadi i treneru Sergeju Jakiroviću na samom početku priprema.

Filipović je rođen 13. studenoga 1994. u Slavonskom Brodu, nogometno je stasao u Graničaru iz Županje gdje je još u ranim dječačkim danima načinio prve nogometne korake, s nepunih 17 priključio se vinkovačkoj Cibaliji gdje je i počeo seniorsku karijeru.

Od 2015. do 2017. godine branio je za zagrebačku Lokomotivu, potom jednu sezonu proveo na posudbi u Sesvetama nakon čega su uslijedile pune tri godine u Slavenu Belupu, od 2018. do 2021., i potom nove tri u Parisu. U zadnja dva nastupa u Maksimiru, na proljeće  2021. u dresu koprivničkog kluba, predvodio je momčad u kapetanskoj ulozi, i to u razmaku od samo tri dana, prvo u prvenstvu, potom i u Kupu.

Filipović će u Dinamu naići i na neke stare znance – suigrači u Lokomotivi bili su mu Danijel Zagorac i Dino Perić, a u Parisu Maxime Bernauer. Svojedobno je bio u kadru U-19 i U-21 reprezentacije kad su u sastavu bili i Josip Mišić, Dino Perić i Marko Rog. Za Sesvete je nastupao u doba dok je momčad vodio glavni trener Sergej Jakirović.

Aktualna maksimirska jedinica, Đakovčanin Ivan Nevistić, i novopridošli Filipović nastavljaju niz Dinamovih vratara rođenih u Slavoniji: još u drevno doba Gradjanskog među vratnicama su stajali Rikard Kinert, Vilim Wokaun i znameniti Franjo Glaser, kasnije su s manjom ili većom ulogom u krugu prve momčadi bili i Stjepan Kadović, Tomislav Vranjić, Marin Skender, Lovro Juric i, dakako, prethodna dvojica Brođana – Mario Jozić i Igor Vidaković.

- Iznimno mi je drago i počašćen sam što mi je Dinamo pružio priliku da postanem dio njihove momčadi. Radi se o najvećem i najuspješnijem hrvatskom klubu, a količina nogometnog talenta i znanja prisutnog u njihovoj svlačionici nešto je što samo po sebi predstavlja ogroman motiv da svakodnevno radim na sebi i iz dana u dan pokušavam biti sve bolji. Navijačima mogu obećati da ću na svakom treningu davati sve od sebe, a kad se pruži prilika, pokušat ću je objeručke zgrabiti i na taj način dokazati klubu da mi je s razlogom ukazao povjerenje, kazao nam je po potpisivanju ugovora Ivan. 

Ivane, dobro nam došao u plavu obitelj, želimo ti puno sreće s Dinamom!

 

Kopirano!