Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

KOMENTAR

Zaslužena pobjeda za jačanje samopouzdanja

Svi znamo koliko je teško paralelno igrati na dva kolosijeka, Europa i HNL. Ako ubrojimo i Kup, radi se o tri kolosijeka.

Dinamo je prije par dana imao iscrpljujuću utakmicu u poprilično udaljenom Istanbulu, te iako je tamo uspio ostvariti željeni rezultat, svejedno određene posljedice po momčad ostaju.

Kako se bliži kraj jesenske polusezone, umor se gomila i igrači su sve iscrpljeniji. Tu se sada vide pozitivni učinci rotacija koje trener Bjelica forsira od početka sezone. Ne “raubaju” se uvijek isti igrači i to se isplatilo, posebno u Europi.

Naravno, taj pristup ima i svoj određeni rizik, a to je da potencijalno pati rezultat u prventvu kada ne igra najjača postava, no srećom, Dinamo to nije iskusio. Dapače, težak dvoboj protiv ovogodišnjeg hita prvenstva odradila je potpuno druga momčad u odnosu na onu koja je igrala protiv Fenerbahčea.

Dinamo je istrčao u sastavu: Zagorac-Leovac-Lešković-Perić-Moharrami-Šunjić-Moro-Kadzior-Gojak-Šitum i Petković.

Letimičan pogled otkriva da je tu bio samo Gojak iz prve postave protiv Turaka, ali Dinamo je svejedno uspio ostvariti zacrtano. Bila je to tvrda utakmica, sa primjetnom dominacijom Modrih, ali daleko od toga da je Gorica bila bezazlena.

Gol odluke postigao je povratnik Šitum i to nakon lijepog prebacivanja Petkovića glavom nakon ubacivanja Kadziora iz kornera. Bilo je to zasluženo vodstvo, mogao je Dinamo i ranije riješiti susret, a imali su i gosti dvije prilike pri kraju, ali nisu bili precizni.

Dinamo se tako nakon dva remija vratio na pobjednički kolosijek, a uspio je i odmoriti nekolicinu igrača. Dobre igre momčadi viđene su i u ta dva prethodna remija, pogotovo na Rujevici gdje je nedostajalo sreće i realizacije, a i u Istanbulu gdje neke sudačke odluke nisu bile baš jasne. No, poanta priče je da je u obje te utakmice Dinamo bio dobar, imao inicijativu i prilike, a lijepo je vidjeti i da je momčad puna igrača sa klupe također vrlo jaka.

Ovo je i svojevrsno ohrabrenje za one koji nisu možda u prvom planu, ali im pametnim rotacijama trener poručuje da računa na njih i da mu mogu zatrebati u svakom trenutku. Dinamo je komforno prvi na vrhu HNL-a, te se u miru može koncentrirati na Kup.

U srijedu, 5. prosinca, Slaven Belupo stiže na Maksimir u četvrtfinalu Kupa. Obzirom da se igra samo jedna utakmica treba biti vrlo oprezan, a i protivnik je kvalitetna momčad za koju se valja dobro pripremiti i odigrati maksimalno koncentrirano.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

 

Kopirano!