Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Premier League International Cup

V. Soldo: Svi smo ponosni na veliki uspjeh

Igrala se 80 i neka minuta utakmice između druge momčadi Dinama i Cheslseaja na Premier League International Cupu kad je Vinko Soldo u posljednji trenutak uklizao i otklonio opasnost nakon opasnog prodora Marca van Ginkela.

To je lajtmotiv čitave Dinamove 'turneje' po Otoku. U tri utakmice skupine D, momčad trenera Cvitanovića uspjela je sačuvati svoju mrežu netaknutom. Uža obrana igrala je su sastavu HorkašMorris, Uremović, Soldo i Čabraja te se pokazala kao dobitna, štoviše - granitna. Jedan od glavih stupova bio je upravo Vinko Soldo, 18-godišnji stoper i kapetan druge momčadi.

- Trebamo biti stvarno sretni i zadovoljni. Pobijediti veliki Chelsea i Feyenoorda te remizirati protiv Swansea Cityja, bez primljenog gola, mislim da je to zaista veliki uspjeh. Trebamo svi biti ponosni, od stručnog stožera pa do nas igrača – osvrnuo se Vinko na tri susreta u grupnoj fazi ovog prestižnog natjecanja.

Kad smo već kod Premier League International Cupa, koja je to razina? Filip Mihaljević i mnogi drugi govorili su kako bi igrači trebali igrati što više ovakvih utakmica i kako bi njima samo još više profitirali. - Da, fizički je jak tempo i normalno da bi još više profitirali kad bi svaki tjedan igrali u takvom tempu kakav je krasio susret protiv Chelseaja. Trkački je zaista zahtjevno za popratiti, ali ne i nemoguće.

Pet dana u Londonu, kakve dojmove nosi kapetan i ostatak momčadi iz engleske prijestolnice? - Iskreno sviđa mi se ovdje. Drugačija je kultura i običaji. Naravno, radujem se ponovnom dolasku. Ostatak momčadi? Svi su presretni što su ovdje, i također da igraju tako velike utakmice. To nije mala stvar – završio je kapetan druge momčadi.

Vinko Soldo svake godine pokazuje sve veći napredak. Ove sezone odigrao je 13 utakmica (1110 min) za drugu momčadi, svih 6 (540 min) u Ligi prvaka Mladih te 4 (291 min) za prvu momčadi. To je ukupno 23 utakmice ove polusezone. A, kao potvrdu svog igračkog napretka potvrdio je upravo u Londonu, kad je svojom čvrstinom, pozicijskom igrom i organizacijskim vještinama uvelike pridonio uspješnim rezultatima Dinama II. 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...