Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Najveće pobjede Dinama nad Hajdukom, novi rekord Halilovića

Fantastična igra i velika pobjeda Dinama u četvrtfinalu Kupa vratili su nas u prošlost pa smo se prisjetili najvećih pobjeda Modrih nad Hajdukom.

Pobjeda Modrih od 5:0 druga je najveća pobjeda u povijesti derbija, a najuvjerljivije su Modri, čak 6:0, slavili davnog 15.10.1939. godine. Utakmicu će posebno pamtiti i naš Alen Halilović koji je zabio peti pogodak i postao najmlađi strijelac u derbijima u povijesti Republike Hrvatske!

Dinamo je svoje najveće pobjede nad Hajdukom, očekivano, ostvario na Maksimiru, ali zanimljivo je kako je "najsvježija" uvjerljiva pobjeda ona iz sezone 71./72. na – Poljudu; bilo je 5:1 za Dinamo. Istim rezultatom Dinamo je slavio na Maksimiru u sezoni 52./53. i davne 1935. godine, a jedinu veću pobjedu od "friških" 5:0 Modri su ostvarili 1939. godine.

Točnije, bilo je to 15.10.1939., a natjecanje je bila hrvatsko-slovenska liga. Naime, tu jesen se liga podijelila pa je Dinamo na jesen igrao hrvatsko-slovensku ligu da bi se tri najbolje momčadi iz te lige na proljeće priključile jugoslavenskom prvenstvu. U svakom slučaju, ta je utakmica u listopadu 1939. završila 6:0 za Modre.

Osim veličanstvene pobjede, utakmicu će posebno pamtiti i naš Alen Halilović koji je svojim mnogobrojnim rekordima dodao još jedan: najmlađi strijelac u povijesti derbija u Republici Hrvatskoj! Alen je "skinuo" Antu Vukušića koji je u dresu Hajduka zabio četiri dana prije svog 18. rođendana dok će Alen punoljetan biti tek za više od šest mjeseci; u lipnju sljedeće godine.

Naravno, svaka pobjeda, posebno ona nad Hajdukom je posebna i draga, ali 5:0 od srijede sigurno će imati posebno mjesto u srcima i sjećanjima svih navijača Dinama. Bila je to zaista prekrasna predstava, fantastična igra i najbolja moguća pozivnica navijačima za preostale utakmice do kraja polusezone.

 

 

Kopirano!