Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

HT Prva liga

Dinamo i Osijek podijelili bodove u derbiju

Igrači Dinama upisali su bod u derbiju 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Osijeka, susret je završio rezultatom 1:1. Jedini je pogodak za plave postigao Bruno Petković.

Unatoč dominaciji kroz cijelu utakmicu, većem posjedu lopte i nizu dobrih prilika, igrači Dinama nisu uspjeli do kraja susreta postići pobjednički pogodak koji bi im donio sve bodove.

Već u četvrtoj minuti mogli su domaćini povesti, Oršić je pucao s 4-5 metara glavom na gol, ali Malenica je izvadio loptu ispod prečke. S druge strane, gosti su uspjeli zabiti u ranoj fazi susreta; već u 16. minuti u strijelce se upisao Ivan Fiolić nakon što je pobjegao domaćoj obrani i prizemnu loptu pospremio u gol. Nizali su nakon toga igrači trenera Damira Krznara prilike, ali lopta nije htjela u mrežu. Možemo izdvojiti pokušaj Franjića u 31. minuti kada lopta odlazi pokraj gola i pokušaj Andrića pri kraju prvog dijela kada je nakon kornera zatresao vanjski dio mreže. Na odmor su ekipe otišle uz prednost za Osijek.

Nastavak susreta donio je nastavak dominacije Dinama. U 53. minuti Gojak je bio u sjajnoj prilici izjednačiti, ali s desetak metara loptu šalje daleko od gola. Par minuta kasnije u izglednoj je situaciji bio i Petković čiji udarac glavom iz blizine odlazi pokraj vrata. U 72. minuti Malenica je obranio pokušaj Oršića s ruba kaznenog prostora. Nekoliko trenutaka kasnije Livaković je upisao sjajnu obranu kada je Mierez pokušao zaprijetiti iskosa.

Nakon velikog pritiska na Osijek i niza pokušaja, domaćin je stigao do izjednačenja u 80. minuti. Mišić je ubacio iz slobodnog udarca, a Petković glavom lijepo zatresao mrežu za 1:1. Tražio je domaćin pobjednički gol do kraja susreta, ali gosti su se dobro branili. U 87. minuti izdvojit ćemo i vratnicu Ivanušeca. Do kraja susreta ipak više nije bilo promjene rezultata, a ekipe su podijelile bodove.

Idući tjedan plavi se okreću utakmici UEFA Europa lige protiv Genka na Maksimiru.

 

Zagreb, 20. studenoga 2021.

HT Prva liga, 16. kolo

Dinamo - Osijek 1:1

Stadion Maksimir

 

Trener: Damir Krznar

Osijek: Malenica - Bočkaj, Škorić, Lončar, Bartolec - Nejašmić, Žaper - Gržan (59. Bralić), Fiolić (73. Hiroš), Ndockyt (46. Jugović) - Topčagić (59. Mierez)

Trener: Nenad Bjelica

Sudac: Duje Strukan, Gledatelja: 2596

Strijelci: 0:1 Fiolić (16.), 1:1 Petković (80.)

 

Copied!