Sign up using Email or Facebook

Forgot password? Click here

You have to fill out this field You have to enter a valid email address
You have to fill out this field

Join the Dinamo family!

Register now and enjoy all the benefits of owning an official Dinamo account.

Register using email or Facebook

If you already have an account Login

You have to fill out this field
You have to fill out this field
You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

You have to fill out this field You have to enter a valid email address

B momčad

Dinamo nastavlja s nastupima na Al Abtal International Cupu

B momčad Dinama sudjeluje na drugom izdanju istaknutog prijateljskog međunarodnog turnira ''Al Abtal International Cup'' koji se održava u Španjolskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije.

Dinamo je smješten u skupinu B u kojoj nastupa protiv klubova Olympique Marseille, Real Sociedad, Valencia, Saudi Future Falcons ''Green'' i Saudi Future Falcons ''White''.

Put u Španjolsku na rasporedu je u utorak 25. siječnja u ranim jutarnjim satima. Dinamo će ovoga puta za vrijeme boravka u Španjolskoj odigrati dvije utakmice. Prva na rasporedu je u srijedu 26. siječnja protiv španjolske momčadi Real Sociedad, a druga u nedjelju 30. siječnja protiv ekipe Green Future Falcons - momčadi sastavljene od mladih talentiranih igrača iz Saudijske Arabije.

U prvoj utakmici plavi su remizirali s francuskom ekipom Olympique Marseilles uz 1:1 dok je u drugoj utakmici španjolska Valencia bila bolja i slavila rezultatom 4:3.

Popis igrača

Bartol Barišić, Carlo Mateković, Dominik Braun, Filip Brekalo, Filip Pobi, Fran Topić, Gabriel Rukavina, Ivan Mandić, Ivan Šaranić, Josip Mihalić, Karlo Dobrilović, Luka Lukanić, Marko Soldo, Marko Novak-Stanko, Marko Josip Čavara, Maro Katinić, Mislav Zadro, Moreno Živković, Patrik Klančir i Viktor Kanižaj

Uoči odlaska u Španjolsku kratko smo porazgovarali s trenerom B momčadi Damirom Krznarom:

– U pitanju je iznimno dobar međunarodni prijateljski turnir, sigurno da nam je drago što smo jedan od sudionika i to je jedno lijepo iskustvo. U ovom ciklusu nastupit ćemo s igračima rođenima 2003. i 2004. godine. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom izostali su međunarodni turniri na kojima su mladi Dinamovi igrači redovito sudjelovali. Zabilježen je pad u broju takvih natjecanja što je sasvim logično zbog epidemije. Dinamo je prakticirao sudjelovanje na takvim brojnim turnirima baš iz razloga da odmjeri snage s konkurencijom diljem Europe pa i svijeta, da vidimo gdje smo, zaostajemo li u nečemu, jesmo li u zadovoljavajućem ritmu...

Koja su očekivanja od nadolazeće dvije utakmice?

- Sigurno je da će nam te utakmice pokazati gdje smo u ovom trenutku, što još trebamo napraviti i na koji način. Sve nas to jako veseli. Imamo kombinirani sastav za ove dvije utakmice i neke izostanke iz različitih razloga, nešto i zbog obaveza naših igrača koji nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Unatoč svemu tome i dalje imamo dobar kadar i vjerujem da ćemo obje utakmice odraditi na zadovoljavajući način.