Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo - Hajduk 1:0

Dinamo osvojio Superkup i pobjednički otvorio novu sezonu

Ugodna nogometna večer, razdragane tribine, čak 17.707 gledatelja i – prvi Dinamov trofej u novoj sezoni! Maksimirski su nogometaši na svom travnjaku na otvaranju nove natjecateljske godine svladali Hajduk s 1:0 golom Martina Baturine u 52. minuti i tako osvojili svoj osmi pokal pobjednika SuperSport Superkupa. Dinamovu je kapetanu Dominiku Livakoviću predao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić. S tribina je, dakako, dopirala snažna navijačka jeka upućena maksimirskom kapetanu: “Livi ostani! Livi ostani!”

Bila je to zanimljiva uvertira u novi ogled istih suparnika na istom ovom terenu samo šest dana kasnije: Dinamo i Hajduk sučelit će se u petak, 21. srpnja, na dizanju zastora nove prvenstvene sezone.

Nakon nekoliko dopadljivih pokušaja i neiskorištenih prilika “koprodukcija plave devetke i desetke” – razigranih Martina Baturine i Brune Petkovića – probila je gostujući obrambeni čep, “proparala” mrežu i rasplamsala žar na tribinama. Baturina je pokrenuo akciju, u svom se karakterističnom trku spustio ka Hajdukovom kaznenom prostoru, na lijevoj strani proigrao Luku Ivanušeca, on proslijedio Marku Bulatu koji je s lijevoga krila zavrnuo visoku loptu na “drugu vratnicu”. Ondje je osvanuo Petković koji je mirno čekao loptu pa ju u zraku iz prve, lucidnim potezom, spretno spustio Baturini koji je dojurio u punom trku i također iz prve, u padu, lansirao u suprotni donji kut za Dinamovo vodstvo u 52. minuti.

Baturina i Petković priredili su probleme gostujućoj obrani dvaput u razmaku od tri minute. Prvo je Baturina u 10. proigrao Petkovića, on proslijedio udesno za Darija Špikića koji je oštro gađao, ali lopta je ipak okrznula nekog u obrambenom zidu i proletjela uza samu suprotnu vratnicu u korner.

Tri minute kasnije Baturina je, nakon efektnog duplog pasa s Petkovićem, izbio sam pred vratara Ivana Lučića, gađao sa sedam metara s desna, ali je splitski čuvar mreže nogom ipak nekako uspio skrenuti u novi korner.

Publika je gromkim pljeskom pozdravila Baturininu minijaturu pet minuta prije kraja prvog dijela. Primio je loptu 30-ak metara od vrata, potom u efektnom driblingu, “lažnjakom” izbacio suparničkog igrača iz težišta pa silovito potegnuo malo pored vratnice.

U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena osječki je sudac Dario Bel isključio Hajdukova trenera Ivana Leku nakon žestokih prigovora. Gostujućeg je trenera zasmetala sučeva odluka u situaciji u kutu terena pa mu je djelitelj pravde u razmaku od nekoliko sekundi pokazao dva žuta kartona.

Najveću je priliku Hajduk kreirao u 48. minuti kad je Dario Melnjak s lijeva vješto podvalio loptu za Leona Dajakua, on izbio sam pred vratara Dominika Livakovića pa iskosa s pet metara poslao loptu pored suprotne vratnice.

Bijeli su bili blizu izjednačenja u 63. minuti kad je Filip Čuić, neposredno po ulasku s klupe, u akciji nakon ubačaja iz kuta, dohvatio loptu glavom na vrhu peterca, ali je gađao malo preko gola. Odmah je potom pokušao i Rokas Pukštas, također glavom, ali se lopta od tla odbila tik iznad grede.

Maksimirske je gledatelje u samom smiraju utakmice zabrinuo prizor u kojem je Luka Ivanušec ozlijeđen morao napustiti teren.

 

Zagreb, 15. srpnja 2023.

SuperSport Superkup

Dinamo – Hajduk 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Ristovski (84. Moharrami), J. Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić (84. Sučić); Špikić (84. Menalo), Bulat, Baturina, Ivanušec (89. Marin) – Petković (67. Topić)

Trener: Igor Bišćan

Hajduk: Lučić – Sigur (69. Moufi), Šarlija, Ferro, Melnjak – Pukštas (69. Odjidja-Ofoe), Krovinović; Dolček (63. Čuić), Benrahou, Dajaku (63. Sahiti) – Mlakar

Trener: Ivan Leko

Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 17.707

Strijelac: 1:0 Baturina (52.)

Copied!