Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Rapid – Dinamo 2:1

Europa liga: Plavi bez bodova iz Beča

U posve hektičnoj završnici utakmice, u kojoj su domaći uspjeli „ukrasti“ kompletnu nadoknadu vremena, Rapid je vrlo dobrom i agresivnom igrom svladao Dinamo s 2:1 u ogledu 3. kola H skupine Europa lige. Domaćini su dohvatili svoje prve bodove u ovoj sezoni, bodovno se izjednačili s plavima, a isti će se suparnici sučeliti i u sljedećem kolu, 4. studenoga, na maksimirskom travnjaku. Otegotna okolnost momčadi Dinama bio je i prinudni izlazak Brune Petkovića koji je zbog ozljede preselio na klupu u 39. minuti.

Rapid je u „rapidnu“ brzinu ubacio već na samome startu, Ercan Kara u 6. je minuti istrčao sam pred vratara Dominika Livakovića koji je spretnom reakcijom uspio odbiti loptu. Tri minute kasnije hitri i spretni bečki desni branič Kelvin Arase projurio je po krilu, spasio naoko izgubljenu lopta koja je već letjela u aut, i potom uz vješt dribling uspio zavrnuti u sredinu gdje se neometan našao Marco Grüll i iz prve s 12 metara poslao u kut.

Dinamo se vratio u igru u 24. minuti sjajnom reakcijom Mislava Oršića. Prvo je Petković  prekršajem zaustavljen pred kaznenim prostorom na lijevoj strani. Iz slobodnog je udarca ubacio Josip Mišić, domaći su uspjeli izbiti loptu, ali samo do Luke Ivanušeca koji je iz prve lansirao pred vrata gdje ju je spretno dočekao Oršić, efektno primirio desnom nogom pa u sljedećem dodiru munjevito lansirao u mrežu.

Samo 10 minuta kasnije domaći su ponovno vodili. Grüll je ubacio iz slobodnoga udarca s lijeve strane, a kapetan Maximilian Hofmann glavom skrenuo u mrežu.

Plavi su, doduše, na samom otvaranju uspjeli zaprijetiti. Nakon sjajnih vezova na lijevoj strani Bartol Franjić utrčao je s lijeva, ali njegova je lopta završila u bloku.

Za domaćine je triput opasno zaprijetio Kara. U 13. ga je minuti zaustavio Livaković, u 30. je lansirao loptu preko gola dok je u 69. pokušao silovitim udarcem iz okreta s 18 metara, ali je maksimirski čuvar mreže uspio amortizirati pokušaj.

Dinamo je u smiraju prvog dijela bio u sjajnoj prilici za izjednačenje. Petković je povukao polukontru, poslao ulijevo za Oršića koji je iz obećavajuće situacije poslao u ruke vrataru.

Zagrebački je klub pritiskao u završnici, nastojao loviti izjednačenje, ali pritom ipak nije uspio stvoriti konkretnu priliku. Pritom je i ukrajinska sutkinja Kateryna Monzul posve podlegla kaotičnoj atmosferi koju su kreirali domaći igrači u svojoj nakani da ukradu što više vremena. Sudačka nadoknada vremena ukupno je trajala 05:03 minute od čega je lopta izvan igre bila ukupno 04:08 minuta.

 

Beč, 21. listopada 2021.

Europa liga, skupina H, 3. kolo

Rapid Beč – Dinamo 2:1

Weststadion

Rapid Beč: Gartler – Stojković, Greiml, Hofmann (90+2. Wimmer) – Arase (89. Schick), Aiwu, Ljubičić, Ullmann; Kara (89. Kitagawa) – Fountas (70. Ballo), Grüll

Trener: Dietmar Kühbauer

Dinamo: Livaković – Ristovski (78. Moharrami), Lauritsen (46. Šutalo), Theophile, Franjić – Mišić; Menalo, Gojak (46. Baturina), Ivanušec (78. Tolić), Oršić – Petković (39. Andrić)

Sutkinja: Kateryna Monzul (Ukrajina), Gledatelja: 22.300

Strijelci: 1:0 Grüll (9.), 1:1 Oršić (24.), 2:1 Hofmann (34.)

 

Copied!