Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Posljednji pozdrav

Napustio nas je veliki nogometni stručnjak Mladen Frančić

Jasnom, simpatičnom i nedvosmisleno mimikom pratio je Dinamove rezultate: u poluvremenu utakmice dočekao bi vas ili sa širokim smiješkom i podignutim palcem ili, pak, uzdignutom obrvom i nevoljkim kimanjem glave lijevo-desno... I tada bi, uz svoj karakterističan, pomalo profesorski gard iskusnog i izučenog trenera, sugestivnim i jasnim verbalnim opisima elaborirao svoj stav o upravo odgledanom poluvremenu ili cijeloj utakmici. Takav je bio Mladen Frančić, poznati hrvatski nogometni trener, veliki Dinamov zaljubljenik, sportski zanesenjak koji nije propuštao niti jednu utakmicu Dinama kao niti hrvatske reprezentacije. Nažalost, dragi Franta iznenada nas je zauvijek napustio u večernjim satima u utorak, 7. lipnja, u svojoj 68. godini.

U široj je javnosti najviše zapamćen kao jedan od najboljih trenera u povijesti koprivničkog Slaven Belupa. Uostalom, koprivnički je prvoligaš svoju premijernu pobjedu protiv Dinama upisao u sezoni 1999/'00. upravo pod Frančićevom trenerskom palicom. Štoviše, baš je Frančić prvi u povijesti izveo „farmaceute“ u Europu plasiravši se u Intertoto kup.

Poseban je uspjeh bio osvajanje naslova iranskog prvaka, i to s klubom koji nije pripadao gornjem domu tamošnjeg prvenstva. Vodio je Foolad, momčad koja je u to vrijeme, slikovito gledano, figurirala kao svojevrsni „iranski Slaven Belupo“. Frančić je uspio dohvatiti prvi naslov prvaka u gotovo polustoljetnoj klupskoj povijesti.

Rođen je u Bjelovaru 11. studenoga 1955. godine, u igračkim danima nastupao je za Čelik iz Križevaca te koprivničke Slaven i Lokomotivu. Trenerskim se poslom počeo baviti već s 21 godinom, 1976. preuzeo je mlađe uzraste Slavena, a kasnije diplomirao na Višoj trenerskoj školi u Zagrebu. Bio je uključen i u rad hrvatske U-19 i U-21 reprezentacije, a uz brojne domaće sredine radio je i u Iranu te u Saudijskoj Arabiji gdje je vodio čak pet klubova. Nedosanjani mu je san bio voditi upravo Dinamo.

Posljednji ispraćaj Mladena Frančića bit će u četvrtak, 9. lipnja, u 14 sati na Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ u Koprivnici.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava iskrenu i duboku sućut obitelji i prijateljima dragog Mladena.

Počivao u miru.

Copied!