Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Obilježavamo

Rođendan Marijana Vlaka

Bravuroznim je intervencijama i “bekendima” bio jedan od nositelja plavih na putu do naslova 1982. i pokala osvajača Kupa godinu kasnije. Ne samo da pripada kategoriji najboljih vratara u klupskoj povijesti već je Dinamu ostao privržen i nakon igračke karijere: poseban naklon zaslužuje podsjetnik da je u maksimirskom klubu na različitim funkcijama proveo dulje od 50 godina.

Tribine su mu i kao vrataru, ali i kasnije kao treneru skandirale dovitljivom igrom riječi: „Ide Vlak, ide Vlak... Koji Vlak? Ma-ri-jan Vlak!“ Ove nedjelje, 23. listopada, Marijan Vlak navršio je 67 godina i GNK Dinamo od srca mu čestita rođendan i želi sve najbolje.

NAJSJAJNIJA ZVIJEZDA PROTIV ZVEZDE

Pamtimo fintu Snješka Cerina, „tunel“ Marka Mlinarića, „lastavicu“ Zlatka Kranjčara, pamtimo tri gola u samo pola sata igre... Ali, u temeljima ove pobjede, kako smo i pisali, bio je vratar „hulkovskih“ dlanova i „Spidermanove“ brzine i elastičnosti. Vlakove obrane otvorile su put prema pobjedi kojom je startalo nezaboravno Dinamovo proljeće 1982. godine s maksimirskih 3:0 protiv Crvene zvezde.

NEMA FUNKCIJE KOJU NIJE OBNAŠAO

Nakon igračke je karijere bio član stručnoga stožera, glavni trener, sportski direktor, voditelj nogometne škole, skaut... Jedan je od samo četvorice aktera koji su s plavima osvojili naslov prvaka i u bivšoj Jugoslaviji i u Hrvatskoj. Kvartet iz plave generacije iz 1982. godine osvojio je naslov i u HNL-u gdje su Marijan Vlak, Zlatko Kranjčar i Velimir Zajec slavili u ulozi glavnih trenera, a Marko Mlinarić još uvijek kao igrač. Vlak je, k tome, u Dinamovoj povijesti jedan od ukupno 11 aktera koji su bili prvaci i u igračkoj i u trenerskoj karijeri.

Rođen je 23. listopada 1955. godine u Petrinji, a 2010. godine izabran je za najboljega nogometaša stoljeća u njegovu rodnom gradu. U Dinamo je prvi put zakoračio s 13 godina, bio je i maksimirski junior, a za prvu momčad u službenoj utakmici debitirao je u listopadu 1974. godine. Njegove je izvedbe sjajno sažeo novinski naslov nakon maksimirske pobjede u derbiju protiv beogradskih “crveno-bijelih” 1988. godine: “Noć u kojoj je Vlak postao avion.”

Dinamovu je momčad u trenerskoj ulozi vodio u četiri mandata i osvojio tri naslova hrvatskog prvaka i četiri Kupa. Vodio je plave i u sjajnoj sezoni 1997/'98. kad je momčad dogurala do osmine finala Kupa Uefa pri čemu su u nezaboravnoj utakmici nadigrali staroga rivala Partizan s 5:0.

Copied!