Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Oproštaj od godine

Sjajna 2021...

Oprostili smo se od iznimno uspješne 2021. godine! Prisjetimo se samo nekih sjajnih trenutaka, pobjeda, dobrih rezultata i situacija za vječnu uspomenu!

--

Petković - TOP XI Round of 32, sezona 2020/21.

Napadač Dinama Bruno Petković izabran je u TOP XI Round of 32 UEFA Europa lige prošle sezone, nakon što su klubovi odigrali prve utakmice te faze natjecanja.

Plavi su upisali 3:2 pobjedu protiv ruske momčadi Krasnodar, a Petković je pokazao sjajnu igru i postigao dva pogotka.

--

REKORDI KLUBA 

Najviše uzastopnih pobjeda u Europi, najviše uzastopnih pobjeda u europskim utakmicama u gostima, najviše uzastopnih dvoboja bez primljenoga gola u UEFA natjecanjima, novi klupski rekorderi po broju europskih nastupa i u kategoriji igrača i trenera, lov na status najboljega Dinamova strijelca u Europi u povijesti... Brojni su statistički „štikleci“ koji se naslanjaju na Dinamove izvedbe prošle sezone na europskoj sceni.

Maksimirski je klub samo u prošloj sezoni 2020/21. izjednačio ili nadmašio neke ranije statističke dosege u europskim klupskim natjecanjima.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamo-izjednacio-rekordni-klupski-niz-od-pet-uzastopnih-pobjeda

--

VELIKANI NAVIJAJU ZA DINAMO

Na dan velike i važne utakmice Europa lige protiv Krasnodara navijački šalovi Dinama bili su postavljeni na spomenike u Zagrebu. U sklopu Dinamovog proljeća zasvijetlila je i zagrebačka fontana, a s obzirom na važnost tog dana i velikani Zagreba navijali su za Dinamo. Navijački šalovi bili su postavljeni na ukupno 22 spomenika.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//velikani-zagreba-danas-navijaju-za-dinamo

--

PLASMAN U OSMINU FINALA EUROPA LIGE, sezona 2020/21.

Dinamo je u velikom stilu prošao prvu proljetnu prepreku prošle sezone i plasirao se u osminu finala Europa lige! Sjajnom, pametnom, dobro organiziranom i čvrstom igrom plavi su svladali Krasnodar u obje utakmice. U uzvratnom dvoboju šesnaestine finala Dinamo je na maksimirskom travnjaku slavio s 1:0 pogotkom Mislava Oršića u 31. minuti i time potvrdio pobjedu iz prvoga ogleda u Rusiji kad su plavi slavili 3:2.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//rekordni-dinamo-u-velikom-stilu-usao-u-osminu-finala

--

ULAZAK U ČETVRTFINALE EUROPA LIGE, sezona 2020/21. - pobjeda protiv Tottenhama

Fantastična utakmica i slavlje protiv Tottenhama za prolaz u četvrtfinale Europa lige... ne treba puno pisati o ovim trenucima, dovoljno je samo prisjetiti se pobjede i pogodaka sjajnog Mislava Oršića.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamo-je-u-cetvrtfinalu-europa-lige

https://www.youtube.com/watch?v=LPaKgvEk-1o

--

ORŠIĆ - PLAYER OF THE WEEK

Mislav Oršić ponio je titulu UEFA-e ''Player of the week'' nakon odigrane uzvratne utakmice osmine finala Europa lige u kojoj je Dinamo sjajnom 3:0 pobjedom protiv Tottenhama uz ukupnih 3:2 osigurao prolaz dalje.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//orsic-pobjednik-uefa-ina-izboraplayer-of-the-week

--

GVARDIOL - lista TOP 50 mladih igrača na svijetu

Jedan od najpoznatijih nogometnih portala u svijetu Goal.com svake godine objavljuje popis 50 najboljih igrača do 19 godina na razini svijeta. Mjesto na listi, kao 20. igrač od ukupno 50, dobio je u ožujku mladi talentirani (tadašnji) branič Dinama Joško Gvardiol koji je svrstan među najbolje mlade igrače u svijetu!

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//josko-gvardiol-u-top-50-mladih-igraca-na-svijetu

--

STADION ZA BUDUĆNOST - projekt za novi stadion

Dinamo je u travnju 2021. godine prezentirao ideju i viziju kako misli da bi trebao izgledati dom plavih.

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamov-stadion-za-buducnost

--

ADEMI - ulazak kapetana u klub 300

Kapetan Dinama Arijan Ademi zaokružio je u travnju 2021. cijelo desetljeće u Dinamu, postao je najtrofejniji klupski igrač, a nedavno je upisao dojmljiv jubilej. U prvenstvenoj je utakmici protiv Istre 1961 prošle sezone odigrao svoju okruglu 300. službenu utakmicu za Dinamo.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//ademi-usao-u-dinamov-elitni-klub-300

--

NASLOV PRVAKA 2021.

GNK Dinamo u 33. je kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisao 5:1 pobjedu protiv Rijeke na Rujevici i time matematički osigurao 22. naslov prvaka Hrvatske. Plavi su naslov osigurali tri kola prije kraja prvenstva, na vodećem mjestu s ukupno 78 bodova, što je bilo deset više od drugoplasirane momčadi Osijeka.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamo-obranio-naslov-prvaka-hrvatske

https://www.youtube.com/watch?v=CAr51G0qUTk

--

HRVATSKI KUP - POBJEDNICI 2021.

Plavi su u finalu Hrvatskog kupa odigranom u svibnju na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici protiv momčadi Istre 1961 upisali sjajnu 6:3 pobjedu i zasluženo osvojili Rabuzinovo sunce!

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamo-je-pobjednik-hrvatskog-nogometnog-kupa

--

EUROPA LIGA - momčad sezone Livaković i Oršić

Po završetku Europa lige u sezoni 2020/21., prema izboru tehničkih promatrača UEFA-e, mjesto u momčadi sezone naziva "Squad of the season" dobili su vratar Dinama Dominik Livaković i član udarne Dinamove postave Mislav Oršić!

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//livakovic-i-orsic-u-momcadi-sezone-europa-lige

--

Pogodak Oršića protiv Tottenhama - TOP 10 golova

UEFA je nakon završene Europa lige u sezoni 2020/21. objavila listu najboljih deset pogodaka u sezoni 2020/21. prema izboru tehničkih promatrača, a četvrto mjesto zauzeo je Mislav Oršić sa svojim sjajnim pogotkom protiv Tottenhama u uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige na stadionu Maksimir.

Oršić je postigao hat-trick u uzvratu protiv Tottenhama, a prolaz dalje za svoju momčad osigurao je prekrasnim pogotkom za 3:0 u 106. minuti utakmice.

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//orsicev-pogodak-tottenhamu-u-top-10-golova-sezone

--

PROLJEĆE - Europa liga sezona 2021/22.

U 6. kolu grupne faze Europa lige plavi su odigrali sjajnu utakmicu protiv West Hama u Londonu, obranili svoj gol, sačuvali praznu mrežu i upisali važnu 1:0 pobjedu te tako osigurali nastavak europskog puta u istom natjecanju! Pogodak za Dinamo postigao je Mislav Oršić prekrasnim maestralnim udarcem s lijeve strane u suprotni kut mreže u četvrtoj minuti utakmice.

Plavi su osigurali proljeće u Europi!

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamovo-proljece-u-europa-ligi

--

Oršićev pogodak protiv West Hama

Nakon što je UEFA pogodak Mislava Oršića za 1:0 pobjedu Dinama protiv West Hama u Londonu izabrala kao jedan od četiri najljepša pogotka 6. kola Europa lige, glasovi navijača u službenom izboru na stranici UEFA-e odlučili su da je upravo njegov pogodak najbolji gol zadnjeg kola!

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//orsicev-gol-najbolji-pogodak-zadnjeg-kola-europa-lige

https://www.youtube.com/watch?v=gOWq2DPWHwQ

--

Jesenski naslov prvaka 2021/22.

Dinamo je prvi dio natjecateljske sezone 2021/22. završio na prvom mjestu ljestvice kao jesenski prvak Hrvatski Telekom Prve lige.

Plavi su odigrali ukupno 19 utakmica, imaju 40 bodova, a upisali su 12 pobjeda, 4 remija i 3 poraza. Isto tako, imaju najbolju gol razliku +26, uz 41 postignuti pogodak i tek 15 primljenih. U posljednje četiri utakmice ostvaren je niz od četiri susreta bez primljenog pogotka.

Podsjetimo, Dinamo ima utakmicu manje zbog odgode derbija s Hajdukom (9. kolo) koje će biti odigrano na Poljudu u naknadnom terminu u drugom dijelu sezone.

--

Najbolja muška ekipa Zagreba 2021.

GNK Dinamo - najbolja muška ekipa Zagreba u 2021. godini prema izboru Sportskog Saveza Grada Zagreba

https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak//dinamo-najbolja-momcad-zagreba-u-2021-godini

Copied!