Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Komentar

Sjajna predstava uoči velikog europskog dvoboja

Nakon reprezentativne pauze, Dinamo se vratio onome što toliko dobro radi ove sezone – pobjeđivanju. Novo slavlje ostvareno je protiv Istre 1961 na vrlo neugodnom gostovanju i time je zadržana prednost na vrhu tablice.
Trener Bjelica počeo je utakmicu sa stoperskim parom koji će vjerojatno istrčati i protiv Spartaka, a to su Marko Lešković i Dino Perić. Podsjetimo, Teophile-Catherine ne može igrati zbog crvenog kartona protiv Anderlechta, a Dilaver je ozlijeđen.
Stoga je ovo bila prilika Periću i Leškoviću da se uigraju uoči važne europske utakmice. Golman je bio Livaković, na bekovskim pozicijama bili su Rrahmani i Stojanović, par zadnjih bili su Ademi i Šunjić, a ofenzivu su činili Oršić, Hajrović, Gavranović i istureni napadač Petković.
Utakmica nije dobro krenula jer su domaćini poveli na samom početku. Na jednu loptu ubačenu s boka Fuentes se dobro ubacio ispred Perića i svladao Livakovića. Srećom, pa vodstvo nije dugo potrajalo. Oršić jednu loptu u sredini daje za Ademija, time je probijen središnji blok domaćina, a Ademi prosljeđuje loptu Petkoviću koji je, u maniri velikog strijelca, prima desnom i odmah dijagonalno lijevom pogađa “malu mrežicu“.
Dinamo je nakon toga nizao prilike, ali nije mogao do pogotka, no sve se promijenilo u nastavku. Kao da su ubacili u brzinu više, pa su se redale prilike pred golom Čondrića. Prvo je Oršić pogodio gredu, pa je Gavranovićev udarac Bosančić blokirao u mat situaciji, a onda je došlo i vodstvo.
Kadzior, koji je ušao u igru, pucao je na prizemno ubačenu loptu Oršića, a udarac se odbio do Gavranovića koji zabija iz blizine. Valja istaknuti da je ovo opet bila uigrana akcija Dinama iz prekida i veseli nas da postoje takvi mehanizmi za prekide.
Odmah iza toga, Kadzior fantastično centrira iskosa, a Ademi prati akciju i zakucava loptu glavom u rašlje.
Nakon toga utakmica je praktički bila riješena, iako je bilo još prilika na obje strane. Konačno, “točku na i“, postavio je Budimir golom za 1-4, kada je duplim lažnjakom slomio vratara i mirno poslao loptu u mrežu.
Ova pobjeda dobro je došla kao generalna proba za utakmicu protiv Spartaka, čemu ćemo posvetiti dodatnu analizu obzirom na važnost. Ponovno je Dinamo bio razigran, efikasan i nema sumnje da je forma momčadi na vrhuncu već duže vrijeme.

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Copied!