Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

FAVBET logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Hajduk - Dinamo 1:0

U tijesnoj borbi bodovi ostali u Splitu

Photo by: Marko Lukunić/PIXSELL

Unatoč Dinamovu većem posjedu lopte i kontroli igre u glavnini utakmice, na kraju su slavili domaći nogometaši. U dvoboju 10. kola SuperSport HNL-a Hajduk je svladao Dinamo s 1:0 pogotkom Emira Sahitija u 59. minuti. Maksimirska je momčad na samome izmaku prvog dijela ostala bez kapetana. Bruno Petković zbog ozljede je napustio travnjak u 43. minuti, a ubrzo potom u igru je s klupe uskočio Josip Drmić.

Domaći su pogodak potpisali u munjevitoj akciji s tri poteza. Vratar Ivan Lučić ispucao je loptu, Aleksandar Trajkovski oko centra prenio glavom u for Sahitiju koji je pobjegao maksimirskim braničima i zavukao loptu u mrežu.

U tvrdoj utakmici s rovovskom borbom na sredini terena prvi je ozbiljnije zaprijetio Dinamo kad je Marko Bulat u 32. minuti silovito gađao s 20-ak metara pri čemu se lopta odbila uza samu vratnicu u korner. Sedam minuta kasnije Martin Baturina povukao je napad Zagrepčana, Petković oštro potegnuo, Zvonimir Šarlija ušao u blok... U nastavku akcije Gabriel Vidović također je pogodio u blok.

Najveću je priliku Hajduk kreirao u sučevoj nadoknadi prvog dijela, dakle nedugo nakon Petkovićeva izlaska. Yassine Benrahou ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane, u gužvi pred petercem Marko Livaja gađao iz okreta, a Dino Perić izbio u korner.

Zagrepčani su dvaput zaprijetili na otvaranju drugog dijela. Prvo je Bulat snažno gađao s ruba kaznenog prostora s lijeve strane, a lopta prohujala uza sami bliži donji kut, dok je ubrzo potom Baturina dočekao loptu desetak metara od vrata, potegnuo iz okreta, ali opet je Šarlija ušao u blok.

 

Split, 1. listopada 2023.

SuperSport HNL, 10. kolo

Hajduk – Dinamo 1:0

Stadion Poljud

Hajduk: Lučić – Moufi (90. Mikanović), Šarlija, Uremović, Melnjak – Sigur (46. Žaper), Krovinović; Benrahou (79. Diallo), Odjidja-Ofoe (46. Trajkovski), Sahiti (83. Dolček) – Livaja

Trener: Ivan Leko

Dinamo: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić (84. Mihajličenko) – Mišić; Emreli (61. Ademi), Bulat (74. Kulenović), Baturina, Vidović (61. Kaneko) – Petković (44. Drmić)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

Strijelci: 1:0 Sahiti (59.)

Copied!