Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Real Sociedad - Dinamo 2:5

Velika pobjeda Dinama uz čak četiri pogotka Barišića

Photo by: Al Abtal International Cup

B momčad Dinama proslavila je visoku 5:2 pobjedu protiv momčadi Real Sociedad u 3. kolu međunarodnog prijateljskog turnira Al Abtal International Cup u Španjolskoj. Iako se većina utakmica naše skupine inače igra u gradu Salou, ovaj je susret odigran u Madridu gdje je Real Sociedad bio domaćin.

Sjajno je krenuo Dinamo u susret, ofenzivno od prve minute. Već nakon dvije minute igre Bartol Barišić zatresao je mrežu domaćina za rano vodstvo. Soldo je ukrao loptu na nekih 30 metara od gola i lijepo pronašao svog suigrača koji pogađa za 1:0. Drugi pogodak stigao je već u 14. minuti. Katinić je uputio preciznu dugu loptu pred domaća vrata, a Barišić se sjurio i jedan na jedan matirao španjolskog golmana za 2:0. Plavi su aposlutno kontrolirali igru od samog početka i zahvaljujući dobroj predstavi i nizu izglednih prilika u 26. minuti otišli na visokih 3:0 kada je stigao i hat-trick raspoloženog Barišića. Plavi su krenuli u brzinsku kontru, Rukavina je sjajno prošao po boku i ubacio u kazneni prostor gdje Barišić ponovno trese mrežu za povećanje prednosti. U 38. minuti nakon jednog prekršaja sudac je pokazao na bijelu točku za Dinamo. Precizan je s 11 metara bio sjajni Bartol Barišić koji je tako u manje od 40 minuta protiv španjolske ekipe postigao ukupno četiri pogotka.

Početkom drugog dijela Dinamo nastavlja s igrom prema naprijed, s nizom dobrih šansi i dominacijom na terenu, a novi pogodak postižu plavi još jednom s bijele točke. Strijelac je za 5:0 bio Dominik Braun. Pred kraj susreta došlo je do malo nervoze na terenu i plavi ostaju bez dva igrača. Prvo je Marko Josip Čavara nespretno udario protivnika tijekom borbe za loptu i sudac procjenjuje da je to start za crveni karton, a zatim je Braun nakon drugog prekršaja dobio drugi žuti karton. S dva igrača više Real Sociedad uspio je postići dva pogotka do kraja susreta. Zbog prigovora je na kraju isključen i vratar Mislav Zadro.

Dinamo ipak na kraju uz uvjerljivih 5:2 u Madridu zasluženo slavi te se okreće nadolazećoj utakmici.

U idućem kolu 30. siječnja Dinamo će igrati protiv momčadi Green Future Falcons, ekipe sastavljene od mladih talentiranih igrača iz Saudijske Arabije.

Plavi su do sada u skupini odigrali 1:1 s ekipom Olympique Marseille, Valencia je bila bolja od naše momčadi uz 4:3, dok je sada stigla prva pobjeda 5:2 protiv Real Sociedada.

Momčad Dinama otputovala je u kombiniranom sastavu juniora i B ekipe, a trener Damir Krznar uoči puta u Španjolsku najavio je da plavi u ove dvije utakmice žele ostvariti dobre predstave uoči nastavka drugog dijela sezone. U stožeru plavih je i trener juniora Jozo Bandić s obzirom na kombinirani kadar u ovom ciklusu.

RASPORED SKUPINE B
03.11.2021.
OLYMPIQUE MARSEILLE - GNK DINAMO 1:1

08.12.2021.
GNK DINAMO – VALENCIA CF 3:4

26.01.2022.
REAL SOCIEDAD - GNK DINAMO 2:5

30.1.2022.
GREEN FUTURE FALCONS - GNK DINAMO

16.03.2022.
WHITE FUTURE FALCONS - GNK DINAMO

https://alabtalcup.com/en/edicion/2nd-edition/

 

Foto: Al Abtal International Cup

Copied!