Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

KOMENTAR

Moć pokazana već na startu sezone

Službeno, prvenstvo još nije počelo, kao niti Europa, a Dinamo ima već jedan trofej u džepu. Superkup je poslužio kao odličan test za izazove koji su pred ekipom. Ako upotrijebimo staru izreku “po jutru se dan poznaje”, onda će i ova sezona biti izvrsna.

Rijeka je ozbiljan protivnik, ali i jedna od rijetkih momčadi s kojom je stroj Nenada Bjelice lani imao problema. Stoga je Superkup poslužio kao prilika da se vidi gdje momčad stoji protiv najjače domaće konkurencije, a to Rijeka nedvojbeno je.

Vidjeli smo dosta toga, te iako je utakmica bila čvrsta i nekome teška za gledanje, rezultat je mogao biti i veći. Dinamo je pobijedio 1:0, no dojam je da je tu moglo biti i još ponekog gola. O samom golu Gojaka za pobjedu nema se puno toga pričati. Radi se o vrhunskom udarcu sa nekih 13-14 metara, a kada lopta iz okreta tako “sjedne”, nema tog golmana koji to može obraniti. Gojak je zaista polivalentan igrač, dobar u oba smjera, zna udariti loptu kad treba, može puno trčati. Još je jako mlad, pa će se isprofilirati, ali moram reći da po karakteristikama dosta podsjeća na Brozovića.

Postigao je i Gavranović lijep pogodak glavom, ali suđen je prekršaj u napadu, no dojam je da se to moglo i pustiti. Još jedna čudna odluka poništenje je autogola Tomečaka. Iz nekog razloga suđeno je zaleđe, pa je Tomečakova greška ostala bez posljedica. Uzalud se trener Bjelica čudio na ovu odluku, rezultat se nije mijenjao.

Rijeka je tek malo zaprijetila nakon što je isključen Lovro Majer. Energičan ulazak u susret i prevelika želja koštali su isključenja mladog ljevonogog majstora, a Rijeka je to iskoristila na kraju stvorivši par situacija. Najozbiljnija je bila ona Raspopovića na samom kraju, ali tu se iskazao Livaković. Iako to ne prvu ne izgleda tako posebno, ta obrana je čisti spektakl. Raspopović je dobro primio loptu, jako šutirao iskosa, ali Livaković izlazi daleko od gola, ulazi u šut i čuva mrežu.

Tu se pokazuje prava kvaliteta koju on ima, jer je godinama rak-rana naših vratara činjenica da stoje na crti i ne odlučuju se na izlazak, osim eventualno u prekidima. Livaković je moderniji vratar i ne libi se preuzeti rizik, a istrčavanje daleko od gola, te još ukoso pokazalo se kao pravo rješenje u spomenutoj situaciji. Time je on zapravo samo pratio trend kojeg njeguju Nijemci Neuer i Ter Stegen, jer danas se od vratara traži kompletna igra i čitanje situacija na terenu, stoga je lijepo vidjeti da se Livaković tome prilagodio.

Momčad se sada okreće prvenstvu i dvoboju sa Lokomotivom, a vrlo brzo slijede i prvi europski izazovi.

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...