Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

komentar

Projektil Kadziora kao 'točka na i'

Dinamo je ostvario ono što je i priželjkivao. Zadnje dvije utakmice odrađene su bez većih problema. Zadržana je neporaženost u Europi, kao i bodovna prednost u HNL-u. Time je sezona završena u velikom stilu. Jasno, ovo su samo “servisne“ informacije koje ne otkrivaju  pozadinu možda i najbolje polusezone u povijesti kluba.

Posebno ćemo se osvrnuti na europski uspjeh, junake ovog Dinama, kao i na spektakularnu godinu hrvatskog nogometa, ali prije svega treba čestitati dečkima na rušenju Hajduka.

Iako Splićani nisu ni približno jaki kao nekada, te iako zaostaju 22 boda već sada, opet se radi o najvećoj utakmici našeg nogometa. Tradicija je tradicija, rivalitet je uvijek bio jak, radi se tu o svojevrsnom dvoboju sjevera i juga i naravno da se ništa ne može uspoređivati sa tom utakmicom. Ovaj zadnji derbi kvalitetom igre nije bio nešto naročito spektakularan, ali je opet ponudio neke zanimljive stvari.

Najveći dobitak utakmice, ako se već etablirani igrač uopće može zvati dobitkom, svakako je Damian Kadzior. Za šire mase ne toliko poznato ime, ali za sve dinamovce koji pomno prate najdraži klub njegovo ime puno znači. Riješio je derbi sjajnim pogotkom iz slobodnjaka sa nekih 25 metara i time srušio Hajduk. Zaista ne pamtim kada je neki igrač Dinama zabio izravno iz slobodnjaka u nekoj važnoj utakmici, pada mi na pamet Machado protiv Petrolula, ali sve je to starijeg datuma.

Inače, trener Bjelica izveo je dosta neuobičajenu postavu, moglo bi se reći i B ekipu, no i takav Dinamo uspio je opet ostvariti pobjedu. Jasno, kartoni, ozljede i umor uvjetovali su dosta toga oko sastava, pa je Teophile igrao desnog beka, Perić je bio stoper, Musa lijevi bek, a Šitum lijevo krilo. Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Amer Gojak nakon lijepe akcije. Izašao je sam na Posavca, čak dobro i pucao slabijom ljevicom, ali je vratar gostiju postavio nogu na dijagonali i obranio udarac.

Kada se gledaju prilike, Dinamo ih je imao više, ali utakmica kao takva nije obilovala nekim atrakcijama. Dojma sam da je Dinamo odigrao taman koliko je bilo potrebno, a Hajduk ionako nije ništa previše očekivao od ovog susreta, pa će možda biti i zadovoljni sa minimalnim porazom.

Kadzior je sada na učinku od pet golova i devet asistencija u polusezoni, a većinu toga zabio je ulazeći s klupe, barem pola utakmica. Strašan je to igrač i sjajan ulov za male novce. Poljak ima rijetko dobar centaršut, svaki put kada lopta bude ubačena to je panika pred golom, a ima i dobar slobodnjak. Time se još jednom potvrđuje širina koju ima Dinamo i s kojom će biti još bolji u nastavku sezone.

 

Dario Horvat

 

 

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...