Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Zlatni dečki iz Manchestera idu u Vukovar

Dinamo u petak odlazi u Vukovar gdje će igrati na IV. Memorijalnom turniru Blago Zadro, a bit će to prilika da se navijačima predstave mladići iz jedne od najboljih generacija našega kluba.

Modri u petak u 16 sati u Vukovaru igraju prijateljsku utakmicu protiv Širokog Brijega, a na susret putuju i četiri talentirana kadeta: Josip Brekalo, Davor Lovren, Nikola Moro i Borna Sosa. Radi se o četiri mladića koji su nositelji jedne od najboljih generacija iz naše nogometne škole i koji su prošloga ljeta osvojili Nike Premier Cup u Manchesteru.

Poznato je da naša nogometna škola svake godine talentima "puni" prvu ekipu. Ipak, teško se sjetiti kada je u istoj generaciji bilo toliko talentiranih igrača kao što je slučaj sa 1998. godištem. Kadeti koje vodi trener Jozo Bandić na domaćim i inozemnim terenima postižu fantastične rezultate i samo je bilo pitanje kada će zaigrati za prvu momčad. To bi se, ukaže li se prilika, moglo dogoditi upravo u Vukovaru.

Trener Modrih Zoran Mamić ne može računati na čak devet reprezentativaca (Antolić, Brozović, Čop, Ademi, Soudani, Pinto, Henriquez, Pjaca i Ćorić) pa je posegnuo u kadetsku momčad i odabrao četvoricu dječaka rođenih 1998. U Vukovar će tako s prvom ekipom ići Josip Brekalo, Davor Lovren, Nikola Moro i Borna Sosa  - četiri igrača kojima se predviđa sjajna karijera.

Josip je krilni napadač koji je s nepunih 8 godina došao u Dinamo, prošao sve mlađe kategorije, a krase ga fantastične motoričke sposobnosti te lakoća kojom prolazi protivnike. Davor je također krilo, a koliko je ubojit najbolje govori činjenica da je najbolji strijelac kadetske lige. Nikola igra na poziciji veznog igrača odnosno polušpice, došao je u Dinamo s 12 godina iz Solina te svojim potezima cijeloj momčadi daje ritam. Borna, jedini koji nije iz ofenzivnog dijela, igra na poziciji lijevog beka te je prototip izuzetno modernog bočnog igrača koji sjajno igra u oba pravca. Inače, upravo je Borna kapetan kadetske momčadi, a sva četvorica su bili itekako važni u fantastičnom uspjehu kada je momčad prošloga ljeta osvojila Nike Premier Cup u Manchesteru. Podsjetimo, u Manchesteru je Josip bio najbolji strijelac.

Naravno, pred ovim dečkima je još jako puno treninga, rada i truda kako bi jednoga dana okrunili svoj talent i postali nositelji igre Dinama, no ono što je sigurno je da su na pravom putu. Možda on počinje baš u Vukovaru.

Kopirano!