Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Modri čekaju Hajduk: Derbi je uvijek nešto posebno

Modri u subotu u 17 sati na Maksimiru igraju derbi protiv Hajduka, a dva dana uoči susreta pred novinare su došli Ivo Pinto i Angelo Henriquez te najavili utakmicu.

- Čeka nas hrvatski "clasico" koji nosi sa sobom puno emocija na terenu i van njega. U dobroj smo formi i znamo da će biti teško, ali želimo odigrati pravu utakmicu i dobiti – rekao je Ivo na što je Angelo dodao: - Derbi je uvijek posebna utakmica koju svatko želi dobiti. Dat ćemo sve od sebe kako bismo dobili derbi i razveselili naše navijače, no znamo da neće biti lako.

Dinamo je osigurao naslov prvaka i ima čak 35 bodova više od Hajduka što dovoljno govori o razlici u kvaliteti, no svejedno su derbiji uvijek "knap": - To je takva utakmica, a posebno u Splitu gdje oni uz pomoć navijača daju puno više od 100 posto. Ipak, mi smo tamo u oba dvije utakmice obavili naš posao, jednu dobili, a jednom izborili remi. Nogomet se igra 90 minuta i u bilo kojoj minuti se broji gol, a mi smo bili bolji oba dvije utakmice.

Derbi Dinama i Hajduka igra se u subotu, 16. svibnja, u 17 sati, a cijene ulaznica su vrlo prihvatljive: 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad. Više o radnom vremenu blagajni možete pročitati OVDJE.

Posebno se rado utakmice i preokreta na Poljudu prisjeća Angelo: - To je svakako najvažniji gol koji sam zabio za Dinamo. Nema boljeg osjećaja nego zabiti u derbiju, a kada je to u zadnjoj minuti za pobjedu onda se to pamti cijeli život. Uvijek je teško igrati derbi i tablica nije toliko bitna – rekao je naš napadač dok je Pinto izdvojio dva igrača Hajduka: - Balić i Vlašić su u prošloj utakmici protiv nas bili jako dobri. Ne znam jesu li inače upravo oni njihovi najbolji igrači, ali protiv nas su cijelu utakmicu bili u visokom ritmu i bili su jako dobri. Ipak, nemaju oni pojedinca koji toliko radi razliku nego kao momčad ulažu sve od sebe.

Ivo se nerado prisjetio posljednja dva derbija na Maksimiru od kojih jedan nije završen, a drugi, onaj posljednji, nije niti počeo: - Šteta je i nije normalno što su se te stvari dogodile. Utakmica Dinamo – Hajduk je zbog svoje povijesti utakmica za koju znaju u Portugalu, Francuskoj, Španjolskoj i svugdje u Europi i to što se dogodilo je jako loše za imidž lige i općenito nogometa. Za dobro nogometa u Hrvatskoj se nadam da se to više nikada neće ponoviti. Ja se puno radije sjetim zadnjeg derbija koji se završio, a to je 5:0 u Kupu. Bio je to poseban dan za sve nas. Mi smo tu večer bili fantastični, imali smo odličnu momčad, sve je funkcioniralo sjajno i zaslužili smo takvu pobjedu; čak smo mogli zabiti i više golova.

- Derbi je uvijek posebna utakmica koju svatko želi dobiti. Dat ćemo sve od sebe kako bismo dobili derbi i razveselili naše navijače, no znamo da neće biti lako -
rekli su naši igrači uoči derbija protiv Hajduka.

Najbolji strijelac Dinama se nada kako će se derbi u subotu igrati u pravom ozračju: - Derbi je uvijek važan i mislim da će biti puno više gledatelja nego inače. Dinamo je veliki klub i naravno da nije ugodno gledati u prazne tribine i nadam se da će uskoro i naš stadion biti pun navijača koji će bodriti momčad jer mislim da to zaslužujemo. Prvaci smo, igramo dobro i zaslužujemo podršku.

Ivo smatra kako za derbi nije bitno niti stanje na ljestvici, niti trenutna forma već – želja: - To je kao tulum za koji naporno radiš cijeli tjedan i onda napokon dođe subota i vrijeme da se to "naplati". Ako u takvoj utakmici ne daš sve od sebe onda se nema smisla baviti ovim poslom. Naravno, uvijek se može odigrati loše i ima dana kada ne ide, ali volja i motiv ne smiju biti upitni i dat ćemo sve od sebe. Ako budemo pravi onda ćemo dobiti jer smo bolja momčad.

Osim o derbiju, Angelo je još jednom ponovio odlične vijesti za navijače Modrih: - Ostajem u Dinamu, dat ću sve od sebe do kraja ove i u idućoj sezoni da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je napadač Modrih pa nastavio o reprezentaciji i nastupu na Copa Americi: - Naravno da imam želju biti tamo, ali moram još čekati konačni popis. Dat ću sve od sebe na treninzima kako bi impresionirao trenera i zaslužio svoje mjesto tamo.

Do mjesta u reprezentaciji Čilea će lakše doći ako sezonu završi kao najbolji strijelac lige: - Trudim se ne razmišljati o tome. Želim pomoći ekipi i ako zabijem pogodak ću biti sretan, ali ne razmišljam samo o zabijanju golova jer onda to ne završi dobro – zaključio je Henriquez.

Kopirano!