Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Modri prema Zadru: Igraju s puno samopouzdanja, ali želimo bodove

Par dana nakon teške utakmice na Kantridi gdje su Modri izborili ulazak u finale Kupa momčad ide na novo gostovanje – u Zadar. Dan uoči utakmice trener Dinama Zoran Mamić biranim je riječima govorio o idućem protivniku.

- Zadar je za nas uvijek teško gostovanje. Čeka nas mali, uski  i vjerojatno nekvalitetniji teren gdje je teško razviti igru, ali moramo se prilagoditi. Za početak, u želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja – kaže trener u uvodu pa jasno dodaje: - Želimo nastaviti niz koji imamo i odnijeti bodove iz Zadra.

- Gledao sam dosta njihovih utakmica u zadnje vrijeme i pod vodstvom Štimca igraju s puno samopouzdanja, nikada ne gube glavu, igra im ima smisla i jako dobro izgledaju kao momčad. Upravo zbog toga u želji moramo biti minimalno na istom nivou kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja – rekao je trener uoči utakmice u Zadru.

Idući protivnik Modrih je trenutno posljednja momčad na ljestvici, no Zadrani su se izuzetno podignuli dolaskom bivšeg izbornika Igora Štimca na mjesto glavnog trenera: - Gledao sam dosta njihovih utakmica u zadnje vrijeme i pod vodstvom Štimca igraju s puno samopouzdanja, nikada ne gube glavu, igra im ima smisla i jako dobro izgledaju kao momčad. Naravno da su pod pritiskom zbog zaostatka koji su imali iz prvog dijela sezone, ali čini mi se da se jako dobro nose s time.

Momčad će u Zadar putovati bez kapetana Antolića (leđa)i njegovog prvog zamjenika Ademija (viroza), a trener najavljuje manje promjene: - Bit će nekih izmjena, ali ništa radikalno. Umor nakon Rijeke? Prema ponašanju igrača posljednjih dana na treningu mislim da ne postoji opasnost opuštanja nakon fizički i emotivno teške utakmice u Rijeci.

Dinamo u zadnjih mjesec dana sezone ulazi kao uvjerljivo vodeća momčad prvenstva i finalist Kupa, a rekordi padaju iz tjedna u tjedan: - Nisam baš siguran koliko igračima znače ti rekordi; to nije niti bitno. Najvažniji su rezultati koji su solidni, ali mogu uvijek biti bolji, a naša želja je igrati bolje. Iako je "prvenstvo riješeno" moramo biti koncentrirani do kraja jer želimo da momčad u ovih 8 utakmica, sedam prvenstvenih i finalu Kupa, pokaže napredak.

Trener se u nastavku konferencije za medije osvrnuo i na druge aktualne teme. Za početak o mogućim dolascima Gordona Schieldenfelda i Emira Spahića: - Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet i kod mene je više postojao strah zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu. Zato sam u početku bio skeptičan međutim u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem.

O Schieldenfeldu

- On je sigurno kvalitetan igrač, a ja sam u početku bio skeptičan jer igrači koji su vraćali u Dinamo uglavnom nisu opravdali uložen novac. Ipak, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem – kaže trener o mogućem povratku Gordona Schieldenfelda.

Što se tiče Spahića, trener je bio nešto kraći: - Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente jer ne znam pozadinu; to bi bilo neozbiljno. Radi se o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik odnosno tvornica. Naravno, njihova odluka se isto može razumjeti.

Trener i sportski direktor je otišao korak dalje, odnosno mjesec ili dva dalje i pogledao prema ljetnom prijelaznom roku: - Neće biti velikih promjena; možda tek jedno ili dva nova imena uz povratnike s posudbi. Tu su prije svih u prvom planu Radonjić i Pamić, a za ostale igrače ćemo vidjeti. Mi u sedmom i osmom mjesecu imamo 17 službenih utakmica tako da kadar mora biti brojan. Razmišljamo čak o kadru od 30 igrača pa onda shodno rezultatima krajem osmog mjeseca reducirati broj igrača.

Na pitanje o teškoj situaciji, lošim rezultatima i čestim promjenama trenera u Hajduku strateg Modrih je kratko poručio: - Neću komentirati jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na nivou Dinama i Rijeke, da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke jer bi nam svima bilo bolje i bili bi jači.

Za kraj je trener rekao kako će pripreme Modrih za novu sezonu početi 11. lipnja, a momčad će biti u Zagrebu sve do 24. istog mjeseca kada se ide na desetak dana u Sloveniju.

Kopirano!